Bönthöö bönthöö: Porilaisten marssi Tirraan: Jälkipyykki

Järjestin viime lauantaina Porilaisten marssi Tirraan -nimisen oluttapahtuman yhdessä Moose on the Loose -panimon sekä tietysti Ravintola Tirran kanssa. Minifestari oli ilmeinen suksee, niin järjestävien tahojen kuin myös asiakkaiden vinkkelistä tarkasteltuna. Ja vaikka itse jouduinkin tekemään ounasteltua pidemmän päivän, niin kyllä se palkitsi nähdä täyden Tirran hymyillen nauttivan porilaisista oluista sekä illan pimetessä myös tanssilattian tarjoamista bailausmahdollisuuksista. ISO kiitos vielä tätäkin kautta kaikille osallisille.

Jatkoa muuten seuraa. Toukokuussa teemana on… Palataan siihen lähempänä.

Ehdin myös silloin tällöin, ja viimeistään illan DJ-vuoroni alettua (Scandinavian Tom Hunks move crowds!), maistelemaan hieman tarkemmin porilaisten hana-antimia, joten käydään oluet nopeasti läpi. (Tirraan jäi tapahtumasta ylijääneet juomat myyntiin, joita kaupataan tälläkin hetkellä rääppiäishinnoin.)


Beer Hunter’s

Mufloni Saison de Randonneur: Jo perinteikäs “suomisaisoni”. Ei mitään liikaa, ei mitään liian vähän. Yksinkertaisen maistuva.

Mufloni NEIPA: Oliko tämä NEIPA? Monen asiakkaan mielestä ei. Itse olin siinä ja tässä asian suhteen. Hyvä hedelmäisen raikas perus-IPA kuitenkin. 5,5%, eli eri versio kuin panimon aiempi New England -versiointi.

Moose on the Loose

Sahti: Sahti on hyvää! Niin se oli tämäkin. Savuolutmainen kokonaisuus, joka oli tumma ja tuhti, muttei missään nimessä liian imelä. Tapahtuman paras juoma.

Ruis-sahti: Muuten sama pohja kuin edeltäjässään, mutta 20% ruista mukana. Maku poikkesi kuitenkin selvästi, sillä rukiinen versio oli kevyempi, jopa pelottavan helposti alas soljuva. Eikä savuisuutta ollut havaittavissa.

Hopson (saison, maailmanensi-ilta!): Illan paras hanaolut (sahdit tarjoiltiin litraisista muovipulloista). Perinnetietoinen saison-pohja ja päälle aimo annos Cascadea. Hoppy saison tai jotain vastaavaa. Viisi kautta viisi.

APA #1: Kevyt, mutta silti tarpeeksi maltainen ja (jenki)humalainen kokonaisuus. Perus.

Rocking Bear Brewers

Toejoki Tropical Gose (maailmanensi-ilta!): RBB on jo osoittanut osaavansa tehdä Porin parhaat hapanoluet ja Tropical (tai monen asiakkaan mielestä Tropicana) Gose vain vahvisti mielikuvaa. Sopivan hapan ja suolainen gose-pohja, josta “tropical”-mausteet tekivät hoptailmaisen kokonaisuuden. Kuuluuko ananas olueen? Voi kyllä!

Kuukkari Greippi IPA: Alkuun raikas, mutta omaan suuhun makeahkon maltaan ja runsaan greippisyyden yhdistelmä teki IPAsta loppua kohden hieman tunkkaisen. Ehkä se, että olueen oli käytetty oikeaa greippiä, muistutti makumaailmaltaan liikaa sitä hedelmän valkoista osaa. Siinä heti kuoren alla. Kai sille joku oikea nimikin on?

Ruosniemi Brewery

Vahtimestari Cocoa Edition (porter): Tuttu jo joulukuun Oluthuoneiden kuukauden oluena. Vaniljaa ja kaakaonibsejä. Meneekö jo liian makeilevaksi? Ei. Tasapainoinen, hieman konvehtimaisuuteen kääntyvä tumma olut.

R&D Series Sihteeri Mild Ale (belgian style mild ale?): Sihteerin perusversio on ihan raikas janojuoma, mutta tama kevyempi special edition oli omaan makuun hieman liian belgimäisen makeileva. Sitrusta ja yrttejä, kiva. Vihreitä kuulia, ei niin kiva.


2019-02-23 12.21.56 1.jpg