Bönthöö bönthöö: Tirra: CoolHead & Tuju – hapannaama, jälkiruokakahvit ja uusienglantilainen räjähdys

CoolHead Sour Verde | 5,5% | sour ale

En saanut Sour Verdeä toissa viikolla Panemasta, mutta onneksi omat virheensä voi joskus korjata. Tirran hanasta valui nyt tätä St. Patrick’s Day -hassuttelua, spirulinalla värjättyä hapanolutta.

Olihan se vihreää, mutta hyvin haaleasävyistä. Vedellä lantrattu päärynä-Mehukatti?

Päärynää löytyi tuoksustakin, sellaista hapanta päärynäremmikarkkia. Hämääkö väri vai onko mausteena käytetty lulo-hedelmä kenties asialla? En osaa sanoa, sillä en ole lulosta ikinä kuullutkaan.

Suu ei sentään päärynää enää löydä, vaan tösäyttelee aistit täyteen hapanta, posket lommolle vetävän hapanta olutta, jonka pitkä jälkimaku ei päästä juojaa helpolla. Lime ja greippi ovat saaneet pinnalleen kevyen kerroksen suolaa (vaikka ei Sour Verde gose olekaan) ja siinäpä se kiteytettynä. Suoraviivainen esitys, siitä minä nautin.

2018-03-26 06.20.02 2.jpg

CoolHead Coco Jambo | 6% | sweet stout

Eurodancea ja maitokahvia. Kova kombo. Tai kiva kombo, niin kuin Tirran nurkalle muuttanut vaatekauppa toitottaa nimessään.

Nätti paahteisuus, huoneenlämmin maitosuklaalevy, kaakaoleivos ja kahvit kermalla. Runko jää hieman tylsämieliseksi ja lopussa kitkerä huoltoasemakahvi tilittää tiskillä tuhlattua elämäänsä. Pitikö tässä olla kookosta? En löytänyt.

Ihan miellyttävä olut, mutta CoolHeadilta olisi odottanut enemmän. Ayyayaya coco jambo ayyayai.

2018-03-26 06.20.01 2.jpg

Tuju Galaxyt Räjähtää DDH NEAPA | 5,5% | APA

Nyt saatana! Tätä olutta olen odottanut touhutipat roiskuen siitä lähtien kun sen Tirraan tilasin. Vielä kun Tujun NEAPAn arviot ovat olleet melkoisen ylistäviä, niin tärisevin käsin nostin ANT FEST -lasin huulilleni.

Galaxyt räjähtää vai räjähtääkö? Ainakin humalaa on annosteltu sen verta reilulla kauhalla, tai kauhakuormaajalla, että panimon Galaxy-varannot ovat varmasti ehtyneet. Hyvin paljon samaa henkeä aistittavissa kuin lappeenrantalaisten Vermont raveissa – ja se on hyvä juttu se.

Galaxyt räjähtää lunastaa kaikki kliseiset New England -määreet: ananasmehumaisen sameaa, suoraan kävystä puristettua öljyisyyttä, tropiikkia ja hedelmällisiä (sic) kukonhäntiä sekä maltillisen mäntyisesti puraisevaa katkeroa. Aivan hiton ihana olut. Jos Lappeenrannassa jatketaan tällä tasolla, niin CoolHeadin ykköspalli on uhattuna.


Processed with VSCO with c1 preset

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista