Bönthöö bönthöö: Tirra: Pekkale Big Gulp – Idaho 7 Edition

Päivän toinen olutmustalainen Loviisankadulla on helsinkiläinen Pekkale, joka on Level Elevenin— tavoin visiteerannut UG Breweryllä ja keitellyt kasaan Big Gulp -nimisen rehdin APAn (5,8%). Perässään vielä lisämääreet Idaho 7 Edition sekä single hop pale ale. Eli mikään Matlock ei tarvitse olla tajutakseen, että Big Gulp on “sinkkuhumaloitu” Idaho 7 -lajikkeella ja otsikon Edition-sanasta voisi myös arvella, että sarjaan on luvassa jatkopaloja.

Pekkale edustaa monessa mielessä kotimaisen panimokentän uusia tuulia, eikä vähiten sen takia, että firma panostaa brändäykseen tosissaan. Mielenkiintoinen some-preesens sekä leikkisän tyylikäs visuaalinen ilme kun nyt vaan myyvät— â€“ oluen lisäksi perseitä ja perämoottoreita.

2018-05-21 01.19.53 1.jpg

Kuten alussa sanottua, Big Gulp on rehti ja rehellinen APA. Kikkailematon makumaailma tarjoaa alkuun mandariinia ja appelsiinia (kuoria on muuten käytetty mausteena), loppupuolella mukaan tösäytetään sitten pirskahdus limeä sekä epämääräistä hilloisuutta. Tuo hilloisuus yhdistettynä suht tuhtiin maltaisuuteen vievät raikkaudelta parasta terää, mutta eivät onneksi tee Big Gulpista tunkkaista. West Coast -vaikutteet ovat ilmeiset.

Big Gulp on helposti kurkkuun kaatuva olut, joka seurailee Crack Attack -debyytin raivaamaa mäntymetsätietä: puhtaita ja perinteisiä makuja modernilla otteella. Ota iso huikka!


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista