Bönthöö bönthöö: Tirran päiväkaljat: Against the Grain ja Hopping Brewsters

Janoisten juhlijoiden joulu imi Tirran hanat pariksi päiväksi kuiviin, mutta apu oli onneksi lähellä. Neljä uutta olutta, joista lähempään tarkasteluun pääsee nyt Against the Grainin Plus One sekä Hopping Brewstersin Porco Bianco.

Processed with VSCO with c1 preset

Against the Grain Plus One on tuon suht nimekkään kentuckylaispanimon varta vasten Euroopan markkinoille tehtailtu American Pale Ale, panopaikkana saksalainen Vormann Brauerei. Ihminen olisi siis voinut odottaa tuoretta hedelmäpommia, mutta mitä vielä. Vaikka Euroopassa onkin tehty, niin Plus Onen humalointi oli Lahen kotiolutmaestroa, Kari Puttosta, lainatakseni “synkkää”.

Fressiys puuttui 4,8-prosenttisesta APAsta täysin, ja näissä tyyleissä se on elinehto. Kuivahtanut monihedelmä, marjapuskainen kimakkuus sekä havuisesti tukistava katkero pelastivat sen, minkä psytyivät, mutta kokonaisuus lirvahti enemmän haljuksi britiksi kuin koreaksi amerikkalaiseksi.

Processed with VSCO with c1 preset

Akaalaispanimo on jäänyt itselleni jokseenkin vieraaksi. Vaikka Hopping Brewsters onkin paikoin väläytellyt osaamistaan, niin kokonaiskuva on silti ollut tasoa meh.— Porco Bianco -vehnäale ei sitä kuvaa juuri muuta… Eiku, hetkinen. Olinpa ennakkoluuloinen, sillä kirjoitin tuon edellisen lauseen olutta maistamatta. Pahoittelen.

Porco Bianco on kesäisen kevyt (4,9%) olut, jossa on silti viljalti makua. Wheat ale tuoksuu siltä, miltä joku ihana neitonen tuoksuu kesän kauneimpana päivänä, ah. Maussa vehnäinen banaani nostaa hieman peiton reunaa, mutta ei pääse onneksi kömpimään ruuhkaiseen petiin. Trooppinen hedelmäsalaatti on saanut päälleen sitrusmehuisen kuorrutuksen, joiden söpöilyn sopivalla pipetillä annosteltu katkero lopettaa. Oispa kaljaa, oispa kesä.