Bönthöö bönthöö: Tirran uutuuksia: kolme kollaboa

Uutta tavaraa taas tarjolla Loviisankadulla, ensin hanatuote, sitten kaksi pullotetta.

Hiisi / Donut Island Humala halkaisi ihmisen kahtia | 6,9% | IPA

Rusehtavan ruma IPA, jonka tarinan mukaan pitäisi flirttailla uusienglatilaisen tropiikin kanssa. Ikävä kyllä, tropiikkiin on naamaraja, joten tällä yhteistyöoluella ei ole mitään asiaa eteistä pidemmälle. Eteisen naulakkoon kopsahtaa makukin. Tropiikki on nahkean kuumaa, sitruksista on mehut loppu ja loppumaussa mukana myös jotain erittelemätöntä “luonnollisuutta”. Ehkä yrttiä, ehkä puunrunkoa, ehkä rusakon jätöksiä. En tiedä. Joihan tuon, mutta sen unohti samoin tein.

2018-05-05 11.08.46 1.jpg

BrewDog / Brewski Manic Mango | 6% | IPA

Mango, pango, passion… Näitähän nykyään piisaa ja alkaisiko jo piisaamaan? Ei, sillä BrewDogin ja Brewskin — yhteistyön tulos on jiirissä. Manic Mango näyttää NEIPAlta, mutta ei sitä ole… Tai noh. Kipakka IPA, jossa greippinen sitruksisuus ottaa heti alkuun omansa. Tässähän on humalaa katkeropuolellakin, kelpaa. Mango ei lyö yli missään vaiheessa, eikä tuo sosemaisia makeita piirteitään esille, joita ehkä pelolla odotin. Maistuvaa jälkeä.

Brewski / Warpigs Brewpigs Mutant Ninja Pilsner | 5% | pils

Päivän kolmas kollaboraatio. Brewski on saanut kaverikseen maineikkaan kööpenhaminalaisen Warpigs-panimoravintolan. Tyyliksi on valikoitunut pilsener, mutta mitään perinteitä vaalivaa tavaraa ei kaksikko ole ulos tuutannut. Samean trooppinen kuin NEIPA. Tai NEAPA, koska prosentit. Herkullinen tuoksu, jota maku seurailee. Kaikki kliseet aina tropiikista havumetsään. Ehkä siellä jotain pientä “pilsmäisyyttä” on taustalla havaittavissa pienen ruohoisuuden keinoin, mutta melkoista mehuahan tämä on. Hyvää mehua. P.s. Mutant Ninjaa voi ostaa tiskiltä myös kotiin!


Processed with VSCO with c1 preset

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista