Bönthöö bönthöö: Tirran uutuuksia – olevat ja tulevat

Pienen luovan tauon jälkeen taas Loviisankadun laitumilla. Tirrassa lyhytelokuvan kuvaukset käynnissä ja olipa omistaja Sirvokin saanut puheroolin rainassa. En ollut nyt kuitenkaan etsimässä uusia filmitähtiä, vaan uutta ja mielenkiintoista olutta, jota Lahen ykköspubiin oli valunut lyhyen ajan sisällä kiitettävät määrät. Varsinkin kylmäkaappi oli saanut ihan reilusti uutta fyllinkiä ja tuntuu, että sekin puoli on alkanut pikku hiljaa vetämään. Hienoa.

Processed with VSCO with c1 preset

Aloitin päiväsession sillä kaikista mielenkiintosimmalla oluella, Tujun tupla-IPAlla. Eikä Lappeenranta pettänyt taaskaan. Siihen tosin luotinkin tilatessani alkuvuodesta kyseisen oluen Lahteen.

Tujumpi täytti ilmatilan tuoksullaan jo valuessaan lasiin. Kypsää tropiikkia ja rapsakkaa sitrusta. 9% näkyi, muttei kuulunut. Vaikka olenkin nykyään enemmän kuivien DIPOjen ystävä, niin oluen hedelmäsokerinen makeus oli täydellisessä balanssissa raikkauden kanssa. Eli ei mitään toffeepaskaa. Helposti Suomen kovimpia tyylinsä edustajia.

2018-02-21 02.39.52 3.jpg

Englantilainen Brew By Numbers on jäänyt itselleni hieman vieraammaksi panimoksi, vaikka oluitaan on muutaman kerran vastaan astellutkin. Asia kuitenkin muuttunee pian, sillä Pien alkoi tuomaan numerofirman tuotteita Suomeen ja toki Tirra saa niistä lasteista omansa— â€“ jo nyt varastossa omaa vuoroaan odottelee milk stout sekä session IPA. Skribentilläkin on BBN-sixpack jääkaapissa odottelemassa lauantaita, joten brittipanimosta kuullaan vielä. Ja paljon.

Nyt hanassa kiinni— 21/03 Pale Ale – Citra Amarillo Mosaic, 5,2%.— Mehuolut. Siinäpä se kiteytettynä. Monihedelmämehussa maistuu ananas ja erilaiset sitrukset. Tooooodella raikasta kamaa. Katkero yrittää päästä selän päälle, mutta laukeaa reisille. Mehumaisuus on viety jopa niin pitkälle, että jälkimaku tuntuu vedellä jatketulta— â€“ köyhien perheiden lapset ymmärtävät.

2018-02-21 02.39.52 2.jpg

Jaa, vielä yksi. CoolHead— on iskenyt nopeasti itsensä läpi Mastokaupungissa ja Sirvon mukaan kysyntä on ollut jopa yllättävän aktiivista. Minähän sanoin! Nyt Tuusulassa on lyöty hynttyyt yhteen hoptaileistaan tutun PCBC/SJT-ryhmittymän kanssa, tuloksena Rowanberry Sour -äpärä. Jos ette ymmärrä koodikieltä, niin lyhenteen takana lymyilee siis Paradise City Beverages Company sekä Saimaan Juomatehdas. Ja jos ette ymmärrä englantia, niin rowanberry tarkoittaa pihlajanmarjaa.

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjakiljupaskat housussaan. Rumaa olutta, joka tuoks… haisee kotipolttoiselta pihlajanmarjaviinalta ja maistuu happamalta ruusunmarjamehulta. Tekeekö mieli kiljua muusseissa? No ei tee! Melko epämiellyttävä litku, jota voi suositella ainoastaan erikoisuuden tavoittelijoille sekä tikkien metsästäjille.

Onneksi sieltä on CoolHeadilta tulossa lähipäivinä mm. toistoon luottava CITRACITRACITRA, geneeriseltä post-metal-bändiltä nimensä anastanut Sea Betrayed Us sekä Pienen ensimmäinen oma olut, Vanilla Blood. Pysykää siis kanavalla.


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista