Bönthöö bönthöö: Tuju Vermont Ravit Tuplalähtö

Haluaisin kertoa ehkä paljon asioita sinulle arvon lukija, mutta ainoa fakta on juuri nyt se, että Tuju on top2-panimo Suomessa! Ja minä olen juonut, minä olen juonut paljon…

Riittihän sitä Lahteenkin! HBF:n eittämättä kovimpia oluita oli tämä lappeenrantalaisen huippupanimon tupla-IPA, jota Tujun pojat lupasivat toimittaa myös Loviisankadulle, jos vaan kegejä jää yli. Ja jäihän niitä – ainakin se tarvittava yksi kappale.

Vermont Ravien nerokkaasta nimestä tokkopa tarvitsee enää sen enempää jauhaa, joten mennään itse asiaan. Tuplalähtö on TDHNEDIPA. Lyhennehirviö tarkoittaa siis: triple dry hopped New England double india pale ale. Semmonen.

Persikkainen ja mangoinen, kunnon tropiikkipommi. Peach-kossu, oletko se sinä? Et kai.— Tuhtia, kypsää, todella kypsää, kypsää… BILD? 9% tuntuu lämmittävänä, alkuun jopa hieman pistävänä, mutta lopulta rungon paksuus ja pehmeys saattelee Tuplalähdön nätisti takaisin raveihin hampaisiin katsomatta.

Katkeroa vielä ehkä hieman lisää sekaan, koska nyt makeus tökkää, varsinkin jos on isompi annos lasissa. Mutta toisaalta, tökkäys oikeeseen kohtaan… Havuja perkele!

Tule syliin.

2018-04-24 06.17.23 2.jpg


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

Facebook

Instagram

olutlista— 

— 

—