Siideripäivillä esitellään sekä espanjalaista, että ranskalaista siiderikulttuuria

Brinkhallin Siideritalo esittelee jälleen siiderimaailman erityisyyksiä.

”Siiderillä on maailmalla pitkät perinteet, mutta sekä juomatyylit että -tavat ja koko siideriin liittyvä kulttuuri vaihtelevat paikallisesti paljonkin. Pohjois-Espanjalainen siideri, joka muuten on siiderityyleistä se kaikkein vanhin, nautitaan tyypillisesti kuivan happamana korkealla kaarella lasiin pärskytellen. Kun taas ranskalainen siideri saa tuhdin runsautensa valmistusmenetelmistään sekä tanniinipitoisista omenoistaan. Me Brinkhallilla haluamme esitellä suomalaisille näitä hurmaavia
perinteitä maailmalta niin tuotteidemme kuin tapahtumiemmekin kautta. Samalla pääsemme välittämään niin Espanjan kuin Ranskankin yhteistyökumppaneidemme
terveisiä asiakkaillemme”, kertoo Brinkhall Sparklingin siiderintekijä Tapani Levanto.

mies kävelee

10.–12.3. Siideripäivät: Txotx!

Pe – La 11-18
Su 12-17

Txotx-season on Pohjois-Espanjalainen uuden siiderisadon kausi. Brinkhallin Siideritalolla pääset harjoittelemaan siiderin kaatoa asturialaisittain korkealta lasiin pärskytellen tai nappaamaan tuoretta siideriä lasiisi suoraan tankista ruiskutettuna kuin aito baski ikään. Espanjalaiseen tyyliin tarjolla on pientä sormisyötävää vaikkapa espanjalaisten siiderien kylkeen. Lauantain 11.3. ohjatuilla tastingeilla klo 15 ja 17 pääset kuulemaan tarkemmin espanjalaisista siidereistä sekä sikäläisestä siiderikulttuurista. Tuttuun tapaan Siideripäivien ajan siideritalon lasiovet ovat sivussa, ja tuotantotilojen puolelle pääsee vapaasti tutustumaan. Lauantaina klo 14 starttaava ilmainen, ohjattu kierros tarjoaa syventävän katsauksen aidon siiderin valmistukseen. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

23.–26.3. Design Hillin ranskapäivät

La 11–18
Muina päivinä 12–17

Ranskapäivien aikana pääset maistelemaan ranskalaisia siidereitä, sekä kuulemaan niiden valmistuksesta. Lauantaina 25.3. klo 13–16 on paikalla ranskalaisiin siidereihin erikoistunut maahantuoja Sidis maistattamassa ja kertomassa ranskalaisista siidereistä. Koko ranskapäivien ajan siideritalon yläkerrassa PetriS Chocolate Studiolla sekä lounaskahvilassa on tarjolla ranskalaista tunnelmaa ja herkkuja ranskalaisittain. Lauantaina on myös koko päivän (klo 9.30–16.00) kestävä kuohuviinien valmistuskurssi, jossa perehdytään niin teorian kuin käytännönkin kautta kuohuviinin ja siiderin valmistukseen perinteisillä ja hieman modernimmillakin menetelmillä. Muun muassa Brinkhallin tuotannossakin käytetty, niin sanottu samppanjamenetelmä, tulee kurssin aikana käytyä lävitse kohta kohdalta. Kurssilla on vielä tilaa muutamalle nopeimmalle. Kurssin vetää Brinkhallin pääsiiderintekijä Petri Halmetoja.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: myynti@brinkhallsparkling.fi.

Siideritalon myymälä on avoinna kaikkina päivinä. Voit ostaa niin Brinkhallin omaa tuotantoa kuin espanjalaisia ja ranskalaisiakin siidereitä matkaasi tai nauttia lasilliset paikan päällä!

Tapahtuma järjestetään Brinkhallin Siideritalon myymälässä ja terassilla (Vaskiontie 418, Halikko).

Lähde ja kuva: Brinkhall Sparkling Oy