Eräsmies: Chimay Brewery – Chimay Red 7%

[English below]
Chimayn luostari on nimittäin sellainen paikka että sieltä ei huonoa tuotetta lasketa ulos ovesta, kaikki tuntuu olevan timanttia. Chimayn panimo on ehdottomasti paikka minne pitäisi joskus päästä vierailemaan, ihan vain henkisenä kokemuksena. Maistossa oleva Chimay Red on dubbel luostariolut jonka resepti on jo vuodelta 1862 ja näin olleen panimon vanhin tuote.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Saippuamaista vaahtoa 8 sormen korkeuteen nostattava olut joka jättää päälleen pehmiksen näköistä kermaisaa vaahtoa. Tuoksu on aika raikas ja maltaisa sekä todella hedelmäinen, jotten sanoisi myöskin siirappinen. Valo taittuu kauniistu kuparin värisessä oluessa ja henkii luostarin tunnelmaa.

Maku:
Chimay linja muidenkin oluiden tapaan myöskin tämä on todella moniulotteinen ja paksu. Pähkinäisiä makuja löytyy enemmän kuin tarpeeksi ja suolainen salmiakki/lakritsi vivahde tuo mukavaa vaihtelua. Maltaiden karamellisuus ja toffeisuus tekee tästä imelän tapauksen mutta tuo alun salmiakkisuus kyllä leikkaa liiat pois.

Mausteisuutta löytyy melkoisesti ja banaania myöskin. Paahteinen maltaiden maku on todella pehmoisa ja suunmyötäinen. Yrttejä ja hedelmiä on niin montaa sorttia että niiden erottelu olisi mahdotonta.

Kuiva ja mausteinen olut multivivahteilla. Kyllä sitä olutta osattiin tehdä kunnolla jo ennen vanhaan.

Arvosana 9—½/10

Chimay monastery is place where you can’t get any bad beer out, everything is diamond. Chimay brewery is absolutely place i have to visit someday, in spiritual meaning. On taste we have Chimay Red is dubbel style trappist beer and it’s recipe is from year 1862 making this beer brewery’s oldest
product.

Appearance & Aroma:
Soapy foam is forming 8 finger tall pile and top of it is softice looking creamy cloud. Aroma is pretty fresh, malty and really fruity, and i would say syrupy. Light is bending beautifully from copper color and there is monastery feel in the air.

Taste:
Like other Chimay’s beer this also really multidimensional and thick. Taste is nutty in it all forms and there is little liquorice/salty liquorice brings nice change. Malts give some caramel and toffee touch making this beer quite sweet but that salty liquirice cuts it nicely down.

Quite lot spicyness and banana flavors too. Roasty malt taste is really smooth and easy to drink. There is so many herbs and fruits that i can’t even separate them.

Dry and spicy beer with multidimensional complex. Must say that they did know how to make beer at good old days.

Rating: 9—½/10