Eräsmies: Soundville – Live’N’Loud Brown Ale 6,3%

Soundville ei vielä kauheasti Pohjois-Karjalassa edusta vaan jospa se kohta alkaisi näkyä täälläkin
päin. Autotallista on pitkälle ponnistettu ja olutta pukkaa tasaiseen tahtiin.

Tällä kertaa ihmetellään Brown Alea, katsotaan onko parempaa settiä kuin Hartwallin versio.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Tajuttoman tiheä vaahto, valitettavasti kovin pieni ja matala. Väriltään punertavan ruskea eli melkein livahdettiin amberin puolelle. Vaahdon alla pyörii kerros jotain utua, taitaapi olla hiivaa. Tuoksu on…kaljainen =D. Mallasta jossa mukana on vienosti hedelmiä ja vihanneksia.

Maku:
Olut on vallan makea mutta lähes hiilihapoton, eipä tuo hiilihappo tietysti tähän olut tyyliin kuulukaan jos lähetään tekemään ihan tyylipuhtaasti.—  Maussa on hauskasti jotain lakritsia puskee ja jollain tapaa öljyisiäkin makuja.

Suklaa maltaat ja dark maltaat tekee mausta hiukan happaman ja katkerot on miellyttävän miedot. Jotain metallista ja vihanneksisuutta makumaailmaan tulee, mikä herättää kysymyksen että onkohan ihan kurantti tämä näytepullo? Hiivakin maistuu aika vahvasti mutta eipä se tietysti ole tavatonta.

Alussa oli ihan ok mutta lopussa kaatuu nenälleen, alkoholi maistuu pahemman kerran. Bourbon tynnyrin viskimäiset elementit kostautuu ja en lähtisi niitä edes yhdistämään. Etiketti on kyllä eläväinen. Pientä hienosäätöä niin kyllä se siitä.

Arvosana:— 7—½/10

IBU 30
EBC 30
Humalat: Cascade, Chinook, Columbus

Maltaat: Colorado, Red, Pot Still Rye, Crystal, Cara