mainos

Feri’s Makkara IPA on täydellinen pari makkaralle

Helsingin Viiskulmassa sijaitseva Feri’s Sausages makkarapaja tuotti yhdessä United Gypsies Breweryn kanssa oluen kuuluisien raakamakkaroidensa seuraksi.

Intohimo herkulliseen ruokaan ja erityisesti makkaraan sai suomalaistuneen unkarilaisen biologi, ympäristötieteiden tohtori, Ferenc ”Feri” Vilisicsin perustamaan 3 vuotta sitten Helsinkiin makkarapajan ja myymälän.—  Sana kiiri nopeasti. Laatuun ja makuun panostaminen toi välittömästi Feri’s Hungarian Hot Paprikalle ”Stadin paras makkara 2015” -tittelin. Tällä hetkellä makkaroita on tuotannossa 12 erilaista.

Feri’s:n uusin aluevaltaus Makkara IPA on Columbus ja Eldoradohumalilla maustettu American IPA, joka sopii Ferin mukaan täydellisesti rasvaisten makkaroiden kyytipojaksi. Jenkkityylistä huolimatta humalointi jätettiin tarkoituksella maltilliseksi.

”Oluen on tarkoitus korostaa voimakasmausteisen makkaran makua. Itse oluen tuottaminen ei ollut minulla päällimmäisenä mielessä, kun aloitin makkaranvalmistuksen, mutta nyt tuntuu, että tein oikean valinnan. Palaute ja kiinnostus kaupoilta ja tukuilta on ollut erittäin positiivista. On hämmästyttävää, että olen kaiketi ensimmäisenä Suomessa luomassa juuri makkaran kanssa nautittavaa olutta. Suomi on kuitenkin vahvasti makkaramaa. Odotan innokkaasti, että saamme tuotteemme markkinoille. United Gypsies Brewery oli täydellinen kumppani ja meillä oli hyvin samankaltainen näkemys tuotteesta alusta asti.”

Feri’s Sausages -myymälässä on tarjolla hyvä valikoima pienpanimo-oluita. ”Fat Lizard, Hiisi/Donut Island, Tuju, Vallilan Panimo…”, Feri luettelee valikoimaansa ja kertoo sen vaihtelevan sesonkien ja kysynnän mukaan. ”Myymälässämme asiakasta kuunnellaan aina. Pidän keskustelemisesta ja koen sen olevan osan kauppamme perusajatusta. Meille voi tulla ostoksille ja vaihtaa samalla kuulumiset tai jutella mistä vaan. Pidän unkarilaisena eurooppalaisesta kauppakulttuurista, missä keskustelu asiakkaan kanssa on osa palvelua.”

Ferenc Vilisics

Feri’s Makkara IPA on lähiaikoina saatavilla Viiskulman myymälästä ja hyvin varustetuista kaupoista ympäri Suomen.