Festivaalikävijät haluavat vastuullisuutta myös juomilta

Festivaalikävijät haluavat laatua ja vastuullisuutta – Matala-alkoholisten ja alkoholittomien juomien baarille riittää kysyntää.

Tulevasta kesästä on ennustettu kaikkien aikojen festivaalikesää. Festivaalibarometrin mukaan festivaaleilta haetaan nyt kokonaisvaltaisia elämyksiä. Trendiraporttien ennustama terveysbuumi ja alkoholin käytön vähentäminen näkyvät festivaalien ruoka- ja juomatarjonnassa.

Kävijät kaipaavat nyt yhteisöllisyyttä, vastuullisuutta ja monipuolista ruoka- ja juomavalikoimaa. Festivaalibarometrin mukaan siisteys on edelleen tärkeimpiä tekijöitä festivaalikokemuksen onnistumisen kannalta, mutta se ei yksin riitä. Tutkimuksen mukaan yhteisöllisen ja rennon tunnelman tärkeys on noussut entisestään.

Kotimainen Kåska Provinssin uuden Honey Roomin kumppanina

Alkon trendiraportin mukaan yhä useampi vaalii hyvinvointiaan valitsemalla alkoholittoman, tai matala-alkoholisen juoman. Yksi on kotimainen Kåska. Kåskan “low and no bar”, eli matala-alkoholisten ja alkoholittomien drinkkien baari nähdäänkin tänä vuonna useilla festivaaleilla.

– Olemme olleet tänä vuonna jo Kesärauhassa ja Sideways-festivaaleilla, joista meille jäi pelkkiä positiivisia kokemuksia. Tällä viikolla pääsemme rakentamaan matala-alkoholisten ja alkoholittomien juomien baarimme myös Provinssiin. Jo talvella aloittaessamme keskustelut järjestäjien kanssa, saimme innostuneen vastaanoton ja menekkiarvioita tehdessämme järjestäjät ovat pyytäneet ottamaan huomioon, että matala-alkoholisten ja alkoholittomien juomien menekki on kasvanut rajusti, iloitsee Kåskan perustaja Fred Karlsson.

– Provinssissa Kåska toimii uuden The Honey Roomiksi nimetyn esiintymistilan juomakumppanina, mihin sen raikas ja nykyaikainen low and no -konsepti istuu täydellisesti. The Honey Roomissa kiteytyy Provinssin arvomaailman ydin ja sen sisällöissä heijastuu koko festivaalin turvallisen tilan kulttuuri, iloitsee Sami Rumpunen, Provinssin Festivaalijohtaja.

Lähde: Kåska tiedote