Flaming Sideburns ja Hailuodon Panimo jälleen yhteistyössä

Luomuoluisiin erikoistunut saaripanimo remiksasi rokkioluensa.

Hailuodon Panimon Silver Flames 5,1 % on uusittu versio tutusta bändioluesta. Olutposti nappasi haastatteluun panimon Jürgen ”Jyrkkä” Hendlmeierin ja kyseli faktat tuoreen Fleimari-oluen tiimoilta.

miehiä oluella

”Flaming Sideburns -yhtyeellä ja minulla on pitkä yhteinen historia takanamme. Ennen panimouraani toimin musiikkituottajana. Olemme tehneet yhteistyötä heidän ensimmäisestä levystään “Hallelujah Rock’n’Rollah” (2001) saakka ja tietysti ystävystyimme siinä samalla. Kun kuulin, että originaalikokoonpano on taas kasassa ja myös keikkavalmiudessa, soitin kundeille ja ehdotin keikkaa Hailuodolla panimon pihalla. Panimo on muutenkin tärkeä osa bändin re-unionia, sillä siellä Jude Jutila ja Eduardo Martinez osallistuivat syntymäpäivilläni 2017 akustisiin jameihin ja soittivat yhdessä ensimmäistä kertaa 15 vuoteen. Tämä oli alkuperäiskokoonpanon yhdistymisen ensimmäinen askel, joka johti keikkaan panimolla ja uuden levyn ilmestymiseen. Bändin perustamisen 25-vuotis juhlakin oli lähestymässä ja siitä sai yhtyeen alkuperäinen nimikko-olutkin ideansa”, kertoo Hendlmeier.

miehiä oluella

Alkuperäisen Flaming Sideburns -oluen maistelua 2020

Hyvien ystävien vuoksi voi joustaa myös periaatteistaan.

”Hailuodon Panimon linjana on ollut valmistaa saksalaistyylisiä oluita, mutta Fleimareille halusin tehdä jotain amerikkalaistyylisempää. Pienen pähkäilyn jälkeen päädyttiin american amber aleen, joka oli mielestäni tarpeeksi rock’n’roll energisistä esiintymisistään tunnetulle yhtyeelle. Ideana oli luoda resepti bändin musiikin ja saundin pohjalta niin kuin minä sen kuulen. Bändin tanakasti groovaava komppi ja kitaravalli antavat solistille hyvin tilaa loistaa. Jykevä mallasrunko ja kirpakka aromihumalointi kuvaavat mielestäni juuri tätä. Käytin (kuiva)humalaa myös mäskäysvaiheessa hakiessani optimaalista tasapainoa. Bändin tuottamisessa on paljon samanlaisia aspekteja, kun haetaan soitinten ja laulun välistä balanssia ja pääasiahan on, että lopputulos kuulostaa tai maistuu hyvältä. Voisi sanoa, että olueni on käännösversio bändin musasta”, kertoo Hendlmeier.

Silver Flames

”Kun yhtye alkoi suunnitella uuden albumin äänitystä, heillä oli suunnitelmia myös minun varalleni. Minut raahattiin saariston rauhasta studioon miksaustiskin taakse ja löysinkin itseni tekemästä samaan aikaan bändin olutta ja levyä. Tämä remix-versio oluesta sai nyt myös bändin uuden albumin nimen Silver Flames”, summaa Hendlmeier.

Teksti: Mikko Hentunen

Kuvat: Hailuodon Panimo