Flor de Caña rommit Distillium Oy:n edustukseen Suomessa

Nicaragualainen Flor de Caña on yksi globaalisti menestyneimpiä premium-rommimerkkejä. Perheyrityksen arvoissa on keskiössä vastuullisuus ja korkea laatu.

Flor de Caña single estate -rommitislaamo sijaitsee Nicaraguan aktiivisimman tulivuoren, San Cristóbalin, välittömässä läheisyydessä. Toiselta puolelta puhaltavat tuulet kertovat, ettei Tyyni valtamerikään ole kaukana. Tulivuorella on paljon vaikutusta rommin tekemiseen täällä: tuliperäinen tuhka on lannoittanut maata, jossa sokeriruoko kasvaa, vesi on alueella mineraalipitoista ja ilmasto trooppisvulkaanista. Lopputuloksena on poikkeuksellisen pehmeää rommia.

tislaamo

Alkossa on myynnissä yksi tuote Flor de Caña Centenario 12 Years 40.0 %. Distillium Oy tuo tuotteen nyt myös ravintolakanavassa saatavaksi. Tuottajan muitakin rommeja tuodaan Suomen markkinoille tulevaisuudessa.

Perheyritys satsaa vastuullisuuteen ja laatuun

Yritys perustettiin 1890 ja johdossa on jo viides sukupolvi. Flor de Caña on joko maailman ainoa, tai ainakin ensimmäinen, väkevätalo, jolla on sekä hiilineutraali- että Fair Trade -sertifioinnit. Vuodesta 2010 heillä on tislattu 100% uusiutuvalla energialla. Myös kaikki hiilidioksidi tislausprosessista otetaan nykyään talteen. Niin ikään raaka-aineet hankitaan vastuullisesti (Bon Sucro, Fair Trade). Tämän lisäksi henkilöstöstä perheineen pidetään huolta, oma koulu on toiminut vuodesta 1913 ja terveysasema/sairaala vuodesta 1958. Yrityksen ponnistelut paremman huomisen eteen ulottuvat myös laajemmin lähiyhteisöön sekä ANF:n (American Nicaraguan Foundation) tukemiseen heidän työssään köyhyyden vähentämiseksi Nicaraguassa.

juoma

Myöskään tuotteiden laadusta ei Flor de Cañalla tingitä. Heillä ollaan ylpeitä siitä, että rommit saavat ikääntyä luonnollisesti, lisäämättä mitään keinotekoisia ainesosia. Ne kypsyvät käsityönä valmistetuissa bourbon-tynnyreissä. Valikoimiin kuuluu jopa 30 vuotta kypsytettyjä rommeja.

Niin juomiensa laadusta kuin vastuullisuudestaan yritys on palkittu lukuisilla palkinnoilla, kuten esimerkiksi: World’s Best Rum Distillery (International Rum Conference, Madrid, 2019), Double Gold Winner (Caribbean Rum Awards 2021) ja Distillery Sustainability Award (The Spirits Business Awards 2021).

Distillium Oy on väkeviin alkoholijuomiin erikoistunut maahantuoja ja markkinoija, joka on osa yksityisomisteista pohjoismaista konsernia.

Portfolio koostuu kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä sekä pienemmistä erikoistuotteista. Laajalla tuotevalikoimalla, tuoteasiantuntijuudella ja parhaalla mahdollisella palvelulla Distillium on paras kumppani jälleenmyyjille, anniskelu- ja ruokaravintoloille sekä verovapailla markkinoilla toimiville yrityksille.

Lähde ja kuva: Distillium