Panimoyhtiö Tujun barley wine -reseptillä teet mainiot lämmikkeet tulevalle talvelle.
”Barley wine on monenkirjava, useita eri tyylisuuntauksia sisäänsä kätkevä, vahva pimeiden talvi-iltojen lämmittäjä. Oheinen resepti edustaa kuivempaa ja katkerampaa sekä havuisan greippisesti humaloitua amerikkalais-lappeenrantalaista näkemystä aiheesta”, kertoo Tujun Tuomas Mäkiniemi.
MALTAAT
Pale ale malt 80%
Munich light 12,5%
Caramel pale 2,5%
Caramel 150 2,5%
Special B 2,5%
MÄSKÄYS
60min 65—°C
HUMALAT
Columbus 60 IBU 60min
Chinook whirlpool 90—°C— 3g/litra
Cascade whirlpool 90—°C— 2g/litra
Original gravity 1.095
Hiiva US-05/Wyeast 1056/WLP001/tms. chico-kanta.
Reilu hiivaus vahvaan vierteeseen, ravinteiden käyttö myös suositeltavaa (esim. Lallemand yeast nutrient). Pullotuksen jälkeen anna kypsyä rauhassa useamman kuukauden ajan tasaisessa lämpötilassa.
Resepti on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 1/2019.
Kuva: Aleksi Tamminen