Do Good Brew co. on hyvällä asialla

Helsinkiläisten panimoiden lukumäärä kasvaa taas yhdellä kun Do Good Brew Company saa panimotilat haltuunsa. Ekologisuuden ja kestävän kehityksen ohjenuorakseen nimeävä panimotiimi haluaa herättää keskustelua ja tuoda pöytään samalla liudan uuden aallon oluita.

Do Good Brew Co. on veljesten, Ilpo Koskisen ja Jorma Tikkasen toteutumassa oleva haave päästä tekemään omia oluita ja tuomaan uutta Suomen sekä myös lähimaiden pienpanimoskeneen.

”Tavoittenaamme on rakentaa pienehkö 30-50 tuhatta litraa vuodessa tuottava pienpanimo, joka keskittyy maailmalla nouseviin uusiin tuuliin joita tällä hetkellä edustavat esimerkiksi New England IPA:t sekä maustetut imperial stoutit edustavat. Emme kuitenkaan tule unohtamaan kestosuosikkeja kuten IPA:a, vehnäoluita tai soureja”, sanoo JormaTikkanen.

Esikuvikseen Tikkanen mainitsee Evil Twin, Buxton, Omnipollo ja Cloudwater -panimot, jotka kaikki edustavat varsin innovatiivista oluen panemista.

”Olemme huomanneet että monet maailman kärkipanimot ovat ns. haamupanimoja ja tämän takia uskomme että tähtäämällä maltilliseen tuotantoon voimme koko ajan panostaa uusien, entistä parempien tuotteiden kehittämiseen. Panimomme nimen sekä toimintaidean takana on sekä rakentaa mahdollisimman hiilineutraali panimo että käyttää oluita ja niiden nimiä myös herättämään yhteiskunnallista keskustelua mm. kestävään kehitykseen sekä globaaleihin ihmisarvoihin liittyen. Kun yksittäinen panimo tai pari veljestä eivät pysty muuttamaan maailmaa niin voimme parhaiten vaikuttaa siihen inspiroimalla ihmisiä ympärillämme välittämään samoista asioista.”

Veljesten tausta on vahvasti ravintolamaailmassa ja markkinoinnissa. Ilpo on tooiminut yli 20 vuotta keittiömestarina kun Jorman taustalla taas on vahva myynnin ja markkinoinnin osaaminen.

Do Good Brew Companyn oluentekijä Ilpo Koskinen

”Alkuvuoden 2019 olemme rakentaneet reseptiikkaa tuleville oluillemme ja nyt loppuvuoden aikana tarkoituksemme on alkaa rakentaa tuotantopanimoa niin, että tuotanto olisi käynnissä vuodenvaihteen tienoilla. Olemme tällä hetkellä katsomassa toimitiloja aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumasta, jonka lisäksi olemme etsimässä sopivaa tuotantolaitteistoa. Rahoituksen osalta keskustelemme muutaman suuremman sijoittajan kanssa jonka lisäksi tarkoituksemme on jo ensimmäisellä rahoituskierroksella ottaa mukaan piensijoittajia 250€-1000€ sijoituksella jota vastaan saa alennuksia tulevasta panimomyymälästä, rajoitettuja erikoiseriä sekä maisteluiltoja. Suomen pienpanimoskene ammattilaisineen ja harrastajineen on kerrassaan upea. Tunnemme olevamme onnekkaita kun pääsemme tarjoamaan tähän jotain uutta.”

Kuva: Harriet Forssell-Koskinen