Ruosniemen Panimon Hanamies Ravintola Viiden Pennin hanassa

Ruosniemen Panimo ja— Helsingin Töölön legendaarinen Viisi Penniä tekivät yhdessä juhlaoluen.

Panimon ja olutravintolan 6 vuotta sitten alkanutta yhteistyötä juhlistava Hanamies ESB on maukas punertava bitter ale.Ruosniemen Panimon ensimmäinen olut julkaistiin juuri Ravintola Viidessä Pennissä vuonna 2012.

”Meidän monipuolisen hanavalikoiman yhtenä tärkeänä osana on Pennin oma olut. Nyt meidän omaa olutta saa alkoholilain muutoksen myötä ostaa pulloittain mukaan suoraan ravintolasta”
, kertoo Viiden Pennin ravintolapäällikkö Hanna Kaisa Korpela.

”Meille oli alussa tärkeää saada tuotetta ravintolaan esille, ja Viisi Penniä suhtautui meihin ennakkoluulottomasti. Uusiin pienpanimoihin yleisesti suhtauduttiin silloin epäillen, kun ei oikein tiedetty osaako ne tehdä olutta ollenkaan.” kertoo panimon perustaja Juho-Matti Karpale. ”

”Ruosniemen Panimo oli juuri perustettu kuusi vuotta sitten, kun saimme puhelun: ”Ruosniemeltä terve. Ollaan tehty APA nimeltä Piirimyyjä, saataisiinko tulla maistattamaan”. Oluthuoneen puolesta on ollut hauska seurata alusta saakka panimon kasvua pienestä toimijasta tähän nykypäivän kokoon.” kertoo Antti ”Atzu” Punamäki ravintola Viiden Pennin tiskin takaa.
Hanamies ESB on maltaisa ja punertava bitter, jota on saatavilla ainoastaan ravintolasta.