Hanko Brewing Company avaa ovensa syyskuun alussa

Kymmenien vuosien tauon jälkeen saa Hanko jälleen oman panimon.

Hanko Brewing Company on pieni perheyritys, josta vastaavat Kenneth Varsanpää poikansa Georg Varsanpään ja oluentekijä Niki Wickmanin kanssa.

Panimo ja sen liiketila sijaitsevat aivan vanhojen makasiinirakennusten keskellä, katutason tilassa, joka tähän asti on toiminut pääosin varastona. Hangon kaupunki myönsi maaliskuussa rakennusluvan kiinteistön alakerran muuttamiseksi pienpanimoksi ja pieneksi baariksi. Paikan päivittäminen ympärivuotisesti toimivaksi tuotantotilaksi on vaatinut mittavan saneerausurakan kunnollisine eristys- ja ilmanvaihtotöineen.

talo hangossa

”Meille on koko ajan ollut tärkeää tukea paikallista työtä ja laajamittaisessa saneerauksessamme onkin käytetty paikallisia yrityksiä”, kertoo panimoa luotsaava Georg Varsanpää. Panimon yhteyteen tulee myös pieni baari, jossa voi nauttia käsityöläisoluista samalla tutkaillen baarin ja tuotantotilan välisen lasiseinän läpi tuotantokalustoa ja -tilaa. Baari terasseineen tarjoilee sekä panimon omia oluita, että muiden pienpanimoiden tuotteita sekä suppean valikoiman viiniä ja muita juomia. Pienpanimon omia oluita myydään asiakkaille myös mukaan suoraan liiketilasta.

mies ovella

Georg ”Joppe” Varsanpää

Hanko Brewing Companyn oluiden reseptiikasta ja valmistuksesta vastaa oluentekijä Wickman, jonka mottoja ovat tyylipuhtaus, täydellinen runko ja makujen tasapaino.

”Haluamme tehdä raikkaita ja helposti lähestyttäviä oluita, joiden pariin palaa mielellään. Tuotteemme ovat aitoja käsityöläisoluita, joiden kehittämisessä on hyödynnetty kaikkia pienpanimon vahvuuksia. Olemme satsanneet siihen että olut on aina maksimaalisen tuoretta käymistankista lasiin”, Wickman kertoo.

Wickman on suunnitellut valmistuslaitteiston rajalliseen tilaan sopivaksi.

”Saksasta tilatun 200-litraisen järjestelmän ympärille koottu kalusto mahdollistaa korkean ja tasaisen laadun ylläpitämisen. Pienellä järjestelmällä voimme olla joustavia tuotannossa, kehittää sesonkituotteita sekä valmistaa yrityksille ja yksityishenkilöille omia oluita juhliin ja erityistilaisuuksiin.”

pullo

Lähde ja kuvat: Hanko Brewing Company