Hartwall laajentaa craft-olutvalikoimaansa kolmella amerikkalaisella oluella

Hartwallin valikoimasta löytyy kolme Lagunitas-olutta joista Lagunitas IPA on Yhdysvaltojen myydyin India Pale Ale.

Lagunitaksen tarina alkaa vuodesta 1993 jolloin Tony Magee aloitteli kotipanimoharrastusta Pohjois-Californiassa. Muutaman hellalle kuohuneen vierteen jälkeen Tonyn vaimo Carissa neuvoi Tonya siirtämään harrastuksensa muualle. Tony Magee siirsikin panimonsa kotoaan Forest Knollsin kylään, lähelle Lagunitaksen kaupunkia. Tonysta Lagunitas kuulosti niin siistiltä nimeltä, että hän päätti nimetä oluensa sen mukaan.Tony Magee harjoitteli oluen tekoa ahkerasti. Aloittelevan panimon sadas keittoerä tuotti jotain erityistä: Lagunitas IPAn. Sen resepti on pysynyt muuttumattomana vuodesta 1995 lähtien.

Lagunitas-oluet vakiinnuttivat pian paikkansa amerikkalaisten oluen ystävien keskuudessa. Erityisesti Lagunitas IPAn suosion myötä panimo piti siirtää isompiin tiloihin parinkymmenen mailin päähän Petalumaan, jossa olutta pannaan tänäkin päivänä. Nykyään Lagunitas-oluiden  maku tunnetaan ympäri maailmaa. Lagunitasin ja Heinekenin yhteistyön myötä niitä on saatavilla jo parissakymmenessä maassa.

Mies kädessä lasi ja olutpullo

Lagunitasin Jake Collier pistäytyi Helsingissä esittelemässä jenkkimeininkiä. Huomatkaa käyntikortista miehen titteli jolla pärjää maailmalla ja sen ulkopuolella.

Hartwallin edustamat Lagunitas-oluet :

Lagunitas IPA 6,2 %

Lagunitas IPA on ollut valikoimissa vuodesta 1995 alkaen. Tuolloin India Pale Ale ei oluttyylinä nauttinut samanlaista suosiota kuin nykyään. Lagunitas IPA on  tänä päivänä Yhdysvaltojen myydyin IPA.

Sävyltään oranssihtava IPA jossa keskitäyteläinen runko. Tuoksussa sitrusta, marjaa ja makeaa kukkaisuutta. Puhtaan sitruksisen ja makean karamellisen maun viimeistelee miellyttävä katkerointi.

IBU: 51,5
EBC: 18,8
Kantavierre: 14,4

Lagunitas Day Time IPA 4,0 %

Lagunitas Day Time IPA on aavistuksen kevyempi ja matala-alkoholisempi India Pale Ale.

Sävyltään vaaleankeltainen, tuoksu napakan humalavetoinen, trooppinen, havuinen, eukalyptuksinen. Maussa sitrusta, passion- ja litsihedelmää sekä seetriä.

IBU: 38
EBC: 8,9
Kantavierre: 10

 

Lagunitas A Little Sumpin’ Sumpin’ 7,5 %

Uniikki olut yhdistää IPAlle tyypillisen humaloinnin vehnäoluen pehmeyteen.

Sävyltään oranssinkultainen, kevyesti samea, kauniin hohtava American Wheat Ale, jossa silkkinen suutuntuma ja jännittävä IPAmainen humalointi. Tuoksua dominoi trooppinen hedelmäisyys ja sitrus, jota täydentää mausteisuus ja kevyt kukkaisuus. Maussa raikas trooppinen sekoitus, jossa erottuu lime, kookos ja ananas sekä vasta leikattu villikukka.

IBU: 65
EBC: 15
Kantavierre: 17,3

 

 

Kuvat: Anikó Lehtinen, Cyde, Hartwallin tiedote
Lähde: Hartwall tiedote