Hartwall ostaa Bryggeri Helsingin liiketoiminnan

Helsingin historiallisessa torikorttelissa toimiva panimoravintola Bryggeri Helsinki siirtyy Hartwallin omistukseen.

Hartwallin tiedotteen mukaan yrityskaupan tavoitteena on kehittää Helsingin keskustan sydämessä sijaitsevasta panimoravintolasta entistä elämyksellisempi paikallinen olohuone, jossa luodaan rohkeita uusia olutmakuja. Erikoisoluisiin keskittyvän sisarpanimo Mattssonin ja Bryggeri Helsingin myötä Hartwall ottaa tukevampaa jalansijaa myös käsityöläisoluiden kasvavista markkinoista.

nainen laskee olutta

”Nyt pääsemme aloittamaan paikallisoluiden panemisen myös pääkaupungissa. Helsinki on yksi Suomen nopeimmin kasvavista alueista, ja erikoisoluiden trendi näkyy siellä voimakkaana. Suomalaiset arvostavat yhä enemmän kotimaisia ja paikallisia tuotteita, mikä näkyy myös paikallisten käsityönä tehtyjen oluiden suosion kasvuna. Haluamme tukea tätä kehitystä ja viedä Suomen erikoisolutkulttuuria ja koko panimoalaa entistä suurempaan nosteeseen”, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Hartwall Oy:lle Helsingin torikorttelit ovat tuttuja jo historian kautta. Pohjoismaiden ja Hartwallin ensimmäinen kivennäisvesitehdas perustettiin samaan kortteliin Sederholmin taloon vuonna 1836. Nyt toteutettavan yrityskaupan kohteena ovat Bryggeri Helsingin panimotoiminta ja brändi.

”Vahva halumme on uudistaa ja kehittää panimon toimintaa. Bryggeri Helsingin ravintolaan tulee uusi  itsenäinen yrittäjä ja tavoitteenamme onkin avata ravintolatoiminta jo kuluvan vuoden vuoden vappuna”, kertoo Olutpostille Hartwallin markkinointijohtaja Matti Ristola.

”Bryggeri Helsingin siirtyminen Hartwallille on paras mahdollinen ratkaisu tässä tilanteessa sekä osakkeenomistajille että asiakkaille. Hartwall mahdollistaa Bryggerin kehittämisen aivan uudella tavalla myös tulevaisuudessa”, kertoo Bryggeri Helsingin perustaja ja Panimoa hallinnoivan Rakuuna Olut Oy:n suurin omistaja Pekka Kääriäinen.

Lähde ja kuva: Hartwall, Hartwall tiedote