Helsingin legendaarinen Hilpeä Hauki uudistui

Helsingin Vaasankadun Hilpeä Hauki avasi vaivihkaa ovensa kahden kuukauden remontin jälkeen. Virallisia avajaisia juhlitaan kuluvalla viikolla.

Pääkaupungin olutravintoloiden eturintamassa 90-luvun alkupuolelta marssineet Kalaravintolat ovat olleet olemassaolonsa ajan oleellinen osa stadilaista olutkulttuuria. Brown ja Grand Café -henkeä huokuvat sisustukset ja osaava henkilökunta ovat laadukkaan juomatarjonnan kanssa pitäneet huolta siitä, että asiakaskunta on pysynyt uskollisena ja myös tietää mitä saa. Suurta muutosta Hauen remontti ei mukanaan tuonut ja hyvä niin. Kaloissa tunnelma on aina ollut kohdallaan, eikä vähiten juuri miljöönsä takia. Suurin muutos on ehkä valon määrän lisääntyminen, muutoin paikka näyttää lähes entiseltään pieniä muutoksia lukuun ottamatta.

Päivitys: Olutposti pistäytyi tänään 6.6 avajaisissa. Tunnelmaa nostatti henkilökunta sekä sangen lämmin sää. Kuvassa paikan ravintolapäällikkö Jarkko Pyysing, Momentin restaurants Oyn konseptiguru Daniel Wallenius, tarjoilija Noora Hammar sekä operatiivinen johtaja Jan Karppanen.

Juomapuolella panostetaan jatkossa entistä enemmän Belgian ja muiden klassisten olutmaiden laatuoluisiin, tisleitä ja viinejä unohtamatta.

”Olutkulttuuri menee nykyään kovaa vauhtia moneen eri suuntaan. Kalaravintoloissa me haluamme osittain pysyä pois muodin perässä juoksemisesta. Klassikot ovat meidän valikoimamme peruskivi. Kuluttajilla pitää olla turvallisia vertailukohtia sille, mikä koetaan hyväksi olueksi. Oluita ja juomia kohdellaan meillä oikein ja ne tarjoillaan myös niille kuuluvista laseista.”, painottaa Momentin Restaurantsin Daniel Wallenius.

”Minulle klassikko-olut on tavalla tai toisella vakiinnuttanut asemansa jonkin tietyn tyylin eräänlaisena benchmarkkina. Klassikoiden takana on myös usein upea annos historiaa ja tarinaa. Tällä hetkellä suurta suosiota nauttivat sour-oluet ovat hauska esimerkki tyylistä joka on ollut olemassa jo monta vuosisataa. Oma suosikkini Rodenbach Grand Cru toimii aina hyvänä vertailukohtana maistettaessa uusia ja hieman kokeellisia sour-oluita. Klassikko-oluen maistattaminen tyylilajin uuden version tilaajalle herättää aina mielenkiintoista keskustelua asiakkaiden kanssa. Hauen hanavalikoimassa on tällä hetkellä tarjolla mm. ikonisen Huyghen panimon Delirium Tremens ja Delirium Red. Torstain avajaisiin mennessä hanaan tulossa myös De Koninckin Bolleke. Edellämainittujen lisäksi hanoista löytyy jatkossakin asemansa vakiinnuttaneita klassikoita kuten Pilsner Urquell ja Weihenstephaner Hefe. Pullovalikoimaan on tuotu avauksen yhteydessä rajattu erä belgiherkkuja kolmelta eri pienpanimolta (De Leite, Hanssens Artisanaal ja De Glazen Toren). Tuotteita on yhteensä 15 erilaista ja niitä on saatavilla kaikista Kaloista.”

Hilpeän Hauen tiskin takana Marko Anttila

Kuvat: Mikko Hentunen ja cyde