Hedönist Liquid Company on nautiskelijoiden asialla

Helsinkiläinen juomatuotteita valmistava ja valmistuttava Hedönist Liquid Co. lyö pöytään olutta ja kaupunkilaista asennetta.

Mitä yhteistä on Turhapurolla, Don Corleonella ja 007:llä? Kaikki ovat tietysti ikonisia elokuvahahmoja ja päässeet helsinkiläisen Hedönist -juomayhtiön etiketteihin veikeinä sanaväännöksinä. Harry Porter esiintyi jo Helsingin ATV:n Tättädää -olutmakasiinissa vuosituhannen vaihteessa, mutta kokee uuden tulemisen juomatalon Renegade-sarjassa Don Wheaton, Sour Rangerin, Turha Puuron, Easy Ryederin kanssa. Leffasarjan ohella Hedönist-tuoteperheeseen kuuluu Primary-sarja, jossa tarjolla mm. IPA ja lager.

oluita

Kiertolaispanimon nimikettä välttelevä Hedönist tuottaa oluensa valikoitujen kumppaneidensa kanssa hoitaen oluiden reseptiikan ja tuotteiden ulkoasun itse. Oluiden ohella yhtiö tuottaa myös lisäaineettomia Hedönist Lemönade virvoitusjuomia.

”Meillä ei ole panimoa. Emme myöskään ole kiertolaispanimo. Olemme helsinkiläinen juomatuotteita valmistava yritys. Tuotamme oluemme eri panimoilla. Panimot valitsemme sen mukaan kuka osaa tuottaa kyseisen oluttyylin hyvin. Lisäksi on tärkeää, että yhteistyössä henkilökemia toimii. Emme näe mitään syytä toimia tuottajan kanssa, jos henkilökemiat eivät toimi puolin ja toisin. Elämä on liian lyhyt sellaiseen. Ideat sekä reseptiikka oluisiin tulee meiltä joita sitten sovelletaan aina kyseisen panimon tuotantotapaan ja laitteisiin”, valaisee Hedönist Liquid Companyn myyntivastaava Joonas Ylänne yrityksen toimintamallia tiedotteessa.

”Emme ole siis oluenpanijoita. Olemme kuluttajia, jotka haluavat saada hyviä, laadukkaita ja virheettömiä tuotteita muidenkin kuluttajien saataville. Onko meidän oluet sitten parhaita? On ja ei. Tämä riippuu aivan kuluttajasta ja makutottumuksista. Niin ja mikä on maailman paras olut? Sehän voi olla periaatteessa mikä tahansa olut. Sulla on hyvä fiilis, hyvää seuraa ja hörppää olutta vaikka suoraan pullosta. Sillä hetkellä se voi olla helposti maailman paras olut”, jatkaa Ylänne.

Yhtiön tiimi koostuu kolmen miehen ydinporukasta. Kotiolutkilpailu Homemade Dynamitesta ja Paradise City Beverage Companysta tuttu Sam Toropainen hoitaa toimitusjohtajan virkaa. Sinebrychoffin Beverage Managerin paikalta Hedönistin tiimiin siirtynyt Ylänne vastaa myynnistä ja graafikko, brändimanageri Toni Lähde vastaa yhtiön strategiasta.

Hedönist tekee tiukan rajanvedon puhuttaessa entisestä yhteistyöpanimosta Saimaa Brewing Companysta.

”Hedönist Liquid Co:lla ja Saimaa Brewing Companyllä tai MBH Brewingilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Hedönist ei ole Saimaan tuoteperhe”, kertoo Ylänne viitaten Olutpostin kirjoittajan erheelliseen tuoteuutiseen taannoin.

Lähde ja kuvat: Hedönist