Helppoa juotavaa: Beer Camp Finland

Monella olutharrastajalla on jo perjantainkin osalta Craft Beer Helsinki turruttanut makuhermot, mutta koska itse korkkaan tämänvuotisen CBH:n vasta huomenna, on aika kertoa pari sanaa viime viikonlopun oluttapahtumasta. Suomen söpöin olutfestari Beer Camp Finland jäi minulta viime vuonna väliin, mutta tänä vuonna pääsin onneksi paikalle. Jouduin valitettavasti kuskiksi, mutta eihän tämä mikään tikkaajien tapahtuma olekaan.

Vuorovuosina Fiskarsin ja Matildan ruukkikylissä järjestettävä Beer Camp tarjoaa kyläpanimojen, siiderimön ja tislaamon tuotoksia kohtuulliseen festarihintaan idyllisessä ympäristössä. Ruukkikylänä Fiskars vie mielestäni pidemmän korren, mutta Matildalla on yksi iso etu: alpakat. Tapahtuma järjestetään alpakkaniityn vieressä ja olutharrastajat ja ihmisten suhteen hieman epäsosiaaliset alpakat elävät sulassa sovussa viikonlopun.

Tänä vuonna tarjolla oli myös Fiskarsin panomiehen Topin tekemää sahtia ja kaupan päälle saman miehen esitelmä sahdista ja sen historiasta. Topi sahtiesitelmineen ja sahteineen oli kuin koko tapahtuman ruumiillistuma. Rento ja kiireetön, maukasta mallasjuomaa unohtamatta.

Topin sahtiesitelmän perään saimme vielä extempore panimokierroksen Mathildedalin kyläpanimon kompakteihin ja moderneihin panimotiloihin. Näin sain saman kesän aikana molemmat kyläpanimot rastitettua pois listalta. Mukavaa väkeä ja hyviä oluita myös täällä.

Omalta kohdaltani hieman lyhyeksi jääneestä vierailusta huolimatta Beer Camp Finland jätti jälkeensä ehdottoman positiivisen kokonaiskuvan. Ruokapuoli oli ehkä hieman ylihinnoiteltua ja kapeaa, mutta omilla eväillä ja teltallahan tällaiseen tapahtumaan pitäisi varustautua muutenkin. Ehkä vielä joskus, ehkä vielä joskus.