Helppoa juotavaa: Brewdog Beer Geek Awards ja SOPP Helsinki ensitunnelmat

image

Brewdog järjestää tänä vuonna todelliset olutniilojen olympialaiset, Beer Geek Awardsin, jossa tosiharrastajat pääsevät kilpailemaan erinäisissä sarjoissa. Osallistuin itse tietovisaan, sekä tietysti sokkomaisteluun. Maistelu järjestettiin keskiviikkona Brewdog Helsingissä. Huokeaan —£5 hintaan pääsi maistamaan kahdeksaa olutta, joiden tyylit piti saada kohdalleen. Koska oluet olivat varsin laadukkaita, maistelusta sai hyvää vastinetta rahoilleen riippumatta menestyksestä. Järjestelyt olivat hieman hitaat eivätkä ehkä loppuun asti mietityt, mutta oluet ilmestyivät lopulta eteeni, joten ei suurta valittamista sen suhteen. Maisteltavathan olivat järjestyksessä:

1. Pilsner Urquell (Czech Premium Lager / Czech Pilsner) 3.1/5.0
2. Weihenstephaner Hefeweissbier (Weissbier) 3.3/5.0
3. Brewdog Jet Black Heart (Oatmeal Stout / Milk Stout) 4.4/5.0
4.
Vander Ghinste Cuvée des Jacobins (Rouge)

(Flanders Sour Red) 4.2/5.0
5. Anchor Saison (Saison) 3.9/5.0
6.
Rogue Farms 7 Hop IPA (Double IPA) 4.1/5.0
7.
Aecht Schlenkerla Fastenbier

(Rauchbier) 3.9/5.0
8.
Tripel Karmeliet

(Tripel) 3.7/5.0

Kuten kuvasta näkyy, pari hieman noloakin virhettä osui itselle. Jossain määrin kartalla kuitenkin oltiin, siihen voi olla tyytyväinen. Ja olut oli hyvää.

SOPPissakin ehdin eilen pyörähtää ja todeta valikoiman erittäin laadukkaaksi. Panimoita vaikka muille jakaa ja lähes kaikilla jotain uutta kivaa tarjolla. Hapanta löytyy lähes joka tiskiltä, mikä lämmittää mieltäni, mutta myös perinteisempiä pilssejä ja lagereita on aiempaa enemmän. Tämä on hyvä. IPAbuumi on kuollut, kauan eläköön IPA. Sillä eihän IPA ole mihinkään kadonnut, valikoima on vain monipuolisempi sen ympärillä. Laitan viikonlopun jälkeen omat parhaani järjestykseen, mutta vahvat suositukset tällä hetkellä seuraaville tiskeille (järjestys se mikä mieleen tulee):

Hiisi / Donut Island
Maistila
Bryggeri Helsinki
Cool Head
Sonnisaari
Ruosniemen panimo

Ja maininnan arvoisia oluita:

Hiisi / Donut Island Andrea

Maistila La Ola!

Cool Head Brew Salty Ananas Sour

Ruosniemen Sourniemen Erikoishapan (Tyrni)—  (vaihtuu päivittäin)

Laajempa raporttia ja pari kuvaa enemmän tulossa sunnuntaina! Pysykää viritettynä!