Helppoa juotavaa: Craft Beer Helsinki 2017

Viime vuonna Craft Beer Helsinki oli tapahtuma johon oli käsittämättömän vaikea päästä sisään, mutta joka palveli sisään päässeitä asiakkaitaan ehkä paremmin kuin mikään muu oluttapahtuma Suomessa. Siksi olinkin erityisen toiveikas tämän vuoden tapahtuman suhteen, sillä oletettavasti sisäänpääsyn lastentaudit olisi nyt kitketty. Työt haittasivat olutharrastusta torstain ja perjantain osalta, molempina olisin päässyt paikalle vasta kuuden jälkeen eikä ajatus kuulostanut järin houkuttelevalta. Paikalle siis lauantaina heti porttien auetessa. Omnipollon hypejonot olivat rantautuneet myös Suomeen näkemieni kuvien perusteella, mutta itse suuntasin heti alkuun metsästämään hieman erilaista hypetuotetta Maku brewingin tiskiltä.

Kyseessä oli tietysti imperial stout – jäätelö, jonka kyytipojaksi otin Mustikka Stoutin. Miksi en valinnut viereisestä hanasta jäätelön maustamiseen käytettyä Imperial Stoutia, on minulle itsellenikin mysteeri. Joka tapauksessa jäätelö oli loistavaa ja olut toimi sen kaverina kelvollisesti. Tätä lisää muihinkin kesän tapahtumiin!

Omnipollon tiski piti tietysti käydä katsastamassa. Kaikki tumma oli juotu loppuun, samoin kuin hypejonon syyksi paljastunut Original Ice Cream jota oli laskettu slushkoneesta stouttien päälle. Jotain piti ottaa kun kerran ilman jonoja selvisi. Leon oli hyvää.— 

Fat Lizardin tiskiltä löytyi festarin toinen ruoka-erikoisuus, bug nuts. Suomen tunnetuin hyönteiskokki Topi oli loihtinut suolapähkinöiden ja EntoCuben sirkkojen yhdistelmän, joka toimi erinomaisesti olutsnackina. Ruokajuoman virkaa toimitti Tanker-collabo Mu Isamaa ja jälkiruoaksi join Cool Headin mustikkapiirakkaa.

Muodikasta NEIPAa oli tietysti tarjolla useilla tiskeillä. Yllä nähtävissä kaksi varsin erilaista näkemystä tyylistä. Vasemmalla uunituoreena festareille saapunut Donut Islandin I Hop it’s not a Problem #3 ja oikealla Lehen Midnight Sun. Voitto Suomeen tästä erästä.

Maisteltavaa oli taas paljon, aivan liikaa yhdelle päivälle. Maistoin 27, joista aivan liian monta ilman apuvoimia. Tämä siitäkin huolimatta että suosituimmat tuotteet oli juotu pois ennen kuin edes kävelin festarin porteista sisään. Virheistään oppinut Craft Beer Helsinki oli tänä vuonna kerrassaan loistava tapahtuma. Loppuillasta kortin lataus/purkupiste ruuhkautui, mutta tämä ei ollut ongelma jos oli osannut suunnitella kortille ladattavan rahamäärän paremmin. Ruokaa alueelta sai joka lähtöön, oluista puhumattakaan. Ensi vuonna tapahtuma on jo itsellänikin pakollisten kesämenojen listalla, jos tänä vuonna ei vielä ihan siellä oltu. Beer Campista en vähäisten maistelujen takia top-listaa kasannut, mutta nyt sellainen on pakko tehdä.

Craft Beer Helsinki 2017 Top 5:

1.

Deer Bear Let’s Cook – Gose ze Å›liwkÄ…— 4.3
– Herkullinen luumugose oli lähes täydellinen kesäjuoma. Makea ja hapan.
2.

Hiisi Itse (Limited Batch #500)— 4.2
– Lisää hapanta hyvvee. Ei pahhoo.
3.

Tanker / Fat Lizard Mu Isamaa 99/100— 4.2
– Independence Pale Ale maistui vapaudelta. Ja hyvältä hedelmäiseltä oluelta.
4.

Cool Head Brew Blueberry Pie Gose— 4.1
– Cool Head mielestäni hieman haparoi ensimmäisten sourien kanssa mutta nyt on alkanut löytymään. Kerrassaan mainiota.
5.

Hiisi / Donut Island I Hop It’s Not a Problem #3— 4.1
– Niin tuoretta, niin hyvää. Ommuute.

Ja loput kuvat tuolta:— https://flic.kr/s/aHskZ1YAtt