Helppoa juotavaa: Jukola ja olut

Äkkiseltään otsikon kaksikolla ei luulisi olevan kovin paljoa yhteistä. Onhan kyseessä koko perheen liikuntatapahtuma jossa alkoholijuomien mukaan ottaminen on erikseen kielletty. Säännölle on kuitenkin kaksi poikkeusta, jotka molemmat ovat omalta osaltani kuuluneet kiinteänä osana Jukolaan jo vuosia.

Mallasrasti. Tuo viikonlopun tärkein rasti jota etsiessä harvoin tulee pummattua. Olut on harvoja poikkeuksia lukuunottamatta keskinkertaista bulkkilageria, mutta toimii silti tässä kontekstissa erinomaisesti. Vierailu mallasrastilla juuri ennen tai jälkeen yhteislähdön on rituaali josta voi poiketa vain jos joskus päätyy itse avausosuudelle.

Mallasrastin antia.

Toinen poikkeus ei ole edes säännöissä sallittu, siitä vain ei onneksi välitetä. Kyseessä on tietenkin saunaolut. Harvassa tilanteessa olut maistuu yhtä hyvältä kuin oman osuuden suorittaneena Jukolan telttasaunassa. Mukaan on yleensä tätä varten napattu joku hieman perusbulkkia maistuvampi olut, joten 5/5 on yleensä ainoa mahdollinen arvio. Itselläni tuon kunnian sai tänä vuonna Koff AL, telttakaverilleni mukaan tarttui Saimaata.