Helppoa juotavaa: Olutblogisessiot #9 – Odottamaton olutmatka

Otin toista kertaa haltuun olutblogisessiot ja alustin aiheesta ”odottamaton olutmatka”. Valitsin aiheen koska olen käynyt viime aikoina paljon tutustumassa oluttarjontaan paikoissa joissa ei ihan heti ajattelisi olevan minkäänlaista oluttarjontaa. Esimerkkejä löytyy ”olutmatka” – tagilla aika lailla. Tajusin kuitenkin hieman alustuksen lähettämisen jälkeen etten tietenkään voisi käyttää mitään noista viimeaikaisista postauksistani, vaan minun pitäisi keksiä jotain uutta. Tämähän on vaikeaa. Vaan olisiko kuitenkin joku odottamaton olutmatka josta en vielä ole kirjoittanut?
Sellainen oli, tosin kuvia en silloin ottanut joten joudun lainaamaan niitä muualta. Nimittäin talvella 2011 päätimme toimittajakaverini* kanssa järjestää baarikierrokset samana viikonloppuna sekä Juvalla, jossa hän asui, että Mikkelin Rantakylässä, josta itse olen kotoisin ja jossa vanhempani edelleen asuvat. Muistan vuoden vain siitä, että kyseisenä lauantaina oli myös Jukurien ottelu Kiekko-Vantaata vastaan ja KiVan riveissä pelasi eräs pelaaja joka on pelannut siellä vain yhdellä kaudella. Meillä oli tuolloin VIP-liput otteluun, mutta eipä mennä sen enempää sivuraiteille.
Jälkimmäinen osa baarikierrostamme oli lauantain Rantakylä, jossa luotettavat Pelimanni ja Droppi/Kivijalka eivät tarjonneet yllätyksiä. Molemmista sai yllätyksetöntä olutta, yllätyksettömän tasoista seuraa sekä Kivijalasta hyvää pizzaa. Kolmanneksi kohteeksi tuolloin suunniteltu Kylis oli lauantai-iltana kymmeneltä jo kiinni. Kylis on sittemin remontoitu totaalisesti Bar Sokkalaksi, joka pitääkin käydä pikimmiten testaamassa.
Ylempi kuva: TripAdvisor
Alempi kuva: Bar Ala

Yllätyksellinen osuus kierrosta löytyi perjantaina Juvalta, jossa vierailimme paikkakunnan kaikissa kahdessa baarissa. Jälkimmäisenä vierailtu Ala, kuvassa uutuuttaan kiiltävänä mutta silti ennen remonttia, ei jättänyt juuri jälkipolville kerrottavaa. Mutta Ajolähdössä pääsin yllättymään positiivisesti. Kylmäkaappi, jonka toinen puoli oli täynnä tällaiselle lähiökuppilalle tyypillisempiä juomia, oli puolillaan punaista Chimayta. Kun tiedustelin mitä ihmettä tuo olut tekee tuossa kaapissa (vuonna 2011 tämä oli hyvin poikkeuksellista), sain kuulla että omistaja pitää siitä ja oli siksi sitä ostanut. Ostin luonnollisesti Chimayn ja kävelin takahuoneeseen jossa omistaja istuikin pöydässä punainen Chimay edessään. Televisiosta tuli snookeria, sillä omistaja oli luonnollisesti ostanut Eurosportin tätä tarkoitusta varten käyttöön. Istuin samaan pöytään katsomaan samaa televisiota ja olin kuin kotonani. Jos tällaista voi löytää Juvalta, voi positiivisiin olutyllätyksiin totisesti törmätä missä tahansa.

* Jos basisti** on tyyppi joka hengaa muusikoiden kanssa, onko bloggari tyyppi joka hengaa toimittajien kanssa?
** Olen myös basisti.