Helppoa juotavaa: Olutkulttuuriseuran VIII vuosijuhla

Olutkulttuuriseura täytti hiljattain 8 vuotta ja siinähän oli yhtä paljon syytä juhlaan kuin aiemmissakin syntymäpäivissä. Ennen vuosijuhlaa pidettiin myös seuran sääntömääräinen syyskokous, jossa allekirjoittanut valittiin jatkokaudelle puheenjohtajaksi ja muussa hallituksessa oli maltillinen 33 % vaihtuvuus. Näistä myöhemmin lisää seuran sivuilla. Nyt on aika keskittyä olennaiseen.

Juhlia vietettiin tällä kertaa Kramsunkadulle (Jyväskylässä) muuttaneessa TeeLeidissä, tosin enemmän oluen kuin teen merkeissä. Ruokajuomaksi oli hankittu Olvin American Brown Alea ja jälkiruoalle Ayingerin Winter Bockia. Tämän lisäksi Hiisi oli äärettömässä hyvyydessään lahjoittanut seuralle Raivoavaa Rakkia ja Hattaraa. Seuran kotiolutkisaan tuli osallistujat Helsingistä ja Jyväskylästä ja molempia juomia oli tarjolla noin 0,3 l juhlijaa kohden.

Ruokapuolesta vastasi seuran jäsen, T-Barbequen Teemu. Lihapainotteinen mutta kasvissyöjätkin huomioon ottava menu ei juuri kritiikkiä kerännyt vaan jokainen juhlija tuntui syöneen sopivasti liikaa ruoan loppumatta silti kesken. Erinomainen suoritus.

Tarjolla oli tietysti myös kulttuuria. Hallituksen vuodenvaihteessa jättävät herrat Raninen ja Vesala esittelivät kuvapäiväkirjaa hyvin olutpainotteiselta USA:n länsirannikon matkaltaan, seuran vakiohistorijoitsija Tyni puhui Suomen ja Saksan armeijoiden juomatavoista ja mm. One Pintin ja Pienen tiskien takaa tuttu Hanna puhui Islannin olutkulttuurista käytyään Hiisi-Tatun kanssa Borgilla panomatkalla.

Lopuksi jaettiin vielä kotiolutkisan palkinnot. Kisan tulos laskettiin 50 % – 50 % ammattituomarien arvosanoista ja yleisöäänistä. Tuomariäänet menivät ristiin, mutta keskiarvoissa lopulta molemmista osioista niukan voiton otti Panimo Duunin valmistama varsin kelvollinen sahti. Helsingin jaoston meksikolaishenkinen lime-habanero pale ale— sai sekin kuitenkin kelpo vastaanoton Fairy-mielleyhtymistä huolimatta. Voittajat saivat palkinnoksi norjalaista perinnehiivaa, joten Duunilta on syytä odottaa jotain mielenkiintoista vuonna 2018.

Kaiken kaikkiaan naurettavan hyvää vastinetta rahoille huokeaan 20 € jäsenhintaan (ei-jäsenet 35€).

PS. Ei se tykki oikeasti noin huono ollut, näyttää vain hassulta kuvissa. Viimeinen erityishassu kuva on yhdistelmä kolmesta peräkkäin otetusta kuvasta.