Helppoa juotavaa: Olutristeily 2018

image

Syksyllä järjestettiin Viking Gracella olutristeily, joka vaikutti hieman isojen panimojen myyntireissulta vaikka vetäjänä olikin tunnettu olutmies ja Grace on laivana olutharrastajalle erinomainen. Nyt tammikuussa järjestettiin puolestaan— â€œPohjoiset oluet – risteily”, jonka taustavoimina olivat Olutliitto ja Suomen Olutseura. Näiden toimijoiden takia tämä kiinnosti minua riittävästi että matkaan oli lähdettävä. Ilmeisesti aiemman risteilyn markkinoinnista johtuen kuvittelin tämänkin olevan Gracella, sillä miksi muuten lähtö olisi Turusta? Satamassa odottanut M/S Gabriella olikin pieni pettymys, mutta en antanut sen häiritä liikaa.

image

Risteily alkoi perjantaina hyvin suunnitellulla olutillallisella, jonka jälkeen aikaa jäikin lähinnä vapaaseen illanviettoon. Tässä näyttäytyi se Gabriellan huonoin puoli Graceen verrattuna, kun— â€œpubina” tarjolla oli vain karmea karaokehelvetti. Living Room lounge oli toki erittäin miellyttävä, mutta siellä drinkkipainotteiselta listalta löytyi oluena vain Heineken. Irina oli kuulemma keikalla, mutta siihen päähän laivaa ei juuri kiinnostanut eksyä.

image

Lauantaina ohjelmassa oli lyhyen olutjoogan ja olutseura-tapaamisen jälkeen tastingeja ja luentoja. Hieman hätäinen suunnittelu näkyi liian optimistissa aikatauluissa, joissa oli mahdoton pysyä. Tämä ei kuitenkaan kovin paljoa haitannut, sillä meno oli sopivan rento. Nopean aikataulun takia myös markkinointi oli jäänyt hieman vajaaksi, mutta nämä ongelmat tasapainottivat toisiaan. Pienemmällä porukalla aikatauluongelmat eivät haitanneet. Itse tastingit olivat hyvin vedettyjä ja kiinnostavia, kuten myös luennot.

image

Eikä sitä paitsi kovin usein pääse maistamaan risteilysahtia! Sahtiluennolla sai lopputuotteen lisäksi maistaa myös suurinta osaa sahdin raaka-aineista.

Olutristeilyä on suunniteltu vuosittaiseksi seura-aktiivien tapaamispaikaksi, ja näen tällä suunnitelmalla valoisan tulevaisuuden. Ensimmäisellä nopeasti järjestetyllä risteilyllä oli omat lastentautinsa, mutta niistä ei pitäisi olla kovin vaikea päästä eroon. Tärkeintä on kuitenkin ihmiset ja sisältö, ja molemmat olivat konseptissa kunnossa. Kaikki yllä mainitut aktiviteetit sekä meriaamiainen sisältyivät lipun hintaan, joten itse ainakin koin saaneeni rahalle reilusti vastinetta. Joutunen vakavasti harkitsemaan lähtemistä myös ensi vuonna. Kunhan lähtöpaikka on Helsinki tai laiva Grace.

Uusia maisteltuja tuli taas niin vähän ettei kannata listata. Mutta loput kuvat löytyvät tuolta:— https://flic.kr/s/aHskrVhyxM