mainos
mainos

Helppoa juotavaa: Panimovierailu: 8-Bit Brewing

Pori on kuulemma Suomen Portland, mutta Konalasta löytyy myös vahvoja Portland-vaikutteita Jasonin luotsaaman 8-Bit Brewingin muodossa. Kävimme synkkänä maaliskuisena keskiviikkoiltana Olutkulttuuriseuran kanssa vierailulla.

8-Bitin panimo on tekniikaltaan hieman poikkeuksellinen, sillä suurin osa käymisastioista on paineettomia, real alejen tapaan. Oluisiin tulee siis lähtökohtaisesti melko vähän hiilihappoja, mutta kegissä tai pullossa ne kehittyvät lähemmäs— â€œnormia”. Jason myös kypsyttää oluitaan pidempään kuin useimmat. Cask-suunnitelmia ei laitteiston sopivuudesta huolimatta vielä ole, vaikka tynnyripesuri kuulemma löytyykin.

Pienpanimot ovat usein melko askeettisia paikkoja, mutta ei 8-Bit. Panimotila on puunattu todella näyttäväksi, peliviittauksia on kaikkialla, valaistuksesta vastaavat siniset valonauhat ja koko panimo on ääniohjattu. Enterprisen tietokoneen ääni kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin.

Pohjois-Amerikkalaisen seurallinen Jason esitteli meille panimon ja tarjosi tietysti juotavaa. Näissä oloissa panimon oluet maistuivat poikkeuksellisen hyviltä. Erityismaininnan ansaitsee myös Jasonin oma suosikki, Oregonissa useassa kohteessa vaikuttavan McMenaminsin (vaikea sanoa mikä se on, katsokaa itse sivuilta) listoilta löytyvään sekoitukseen pohjaava 50-50 sekoitus Razident Eviliä ja alkuperäistä, Jallutonta Pacman Porteria.

Kiitämme Jasonia mancavensa esittelystä ja tulemme juomaan peliaiheisia oluitaan myös jatkossa.