Helsinki Beer Festival 2020 on peruttu koronaviruksen takia

Helsingin Kaapelitehtaalla huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettäväksi aiottu Helsinki Beer Festival on peruttu. Festivaali pyritään järjestämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Hallitus antoi 12.3.2020 suosituksen, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Maan vanhin olutfestivaali on perinteisesti kerännyt useiden tuhansien ihmisten yleisön.

hbf logo

 

”Toivomme, että pandemiaksi levinnyt koronavirus rauhoittuu mahdollisimman pian. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Näin ollen peruutamme huhtikuun tapahtuman Helsingin Kaapelitehtaalla”, festivaalijohtaja Markku Korhonen kertoo tiedotteessaan.

Helsinki Beer Festivalin järjestäjät aikovat neuvotella Helsingin Kaapelitehtaan kanssa Suomen vanhimman olutfestivaalin järjestämisestä myöhemmin. Koska tilanne on akuutti Suomessa tällä hetkellä, on ennenaikaista pohtia, milloin festivaali on mahdollista järjestää.

Serbia on Helsinki Beer Festivalin tämän vuoden teemamaa. Festivaalijärjestäjät ovat parhaillaan Serbiassa tutustumassa käsityöpanimoihin ja oluisiin sekä sopimassa niiden tuonnista tapahtumaa varten.

”Täällä Serbiassa on panimoilla todellinen tekemisen meininki päällä. Haluamme tuoda paikallisia oluita suomalaisten maistettaviksi. Järjestämme joka tapauksessa jonkinlaisen Serbian oluthappeningin Helsingissä heti, kunhan se vain on mahdollista”, Korhonen linjaa.

Lähde: Tapahtuman tiedote