Helsinki Beer Festival 2021 siirtyy myöhempään ajankohtaan

Helsingin Kaapelitehtaalla 16.-17.4.2021 järjestettäväksi suunniteltu Helsinki Beer Festival siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Suomen vanhin olutfestivaali joudutaan perumaan jo toistamiseen koronarajoitusten vuoksi. Järjestäjät vakuuttavat, että festivaali ei poistu Suomen parhaiden oluttapahtumien kartalta.

Eduskunta päätti sunnuntaina jatkaa ravintoloiden suljettuna pitämistä lähes koko maassa 18. huhtikuuta saakka. Käytännössä päätös löi viimeisen niitin Helsinki Beer Festivalin (HBF) järjestämiselle sekä Vuoden Olutravintolan valinnalle tänä keväänä. Koronarajoitusten vuoksi Suomen vanhin olutfestivaali jäi järjestämättä myös viime keväänä. HBF on perinteisesti kerännyt useiden tuhansien ihmisten yleisön.

”Kerromme janoiselle olutväelle heti, kun saamme varmistuksen festivaalin järjestämisestä. Toivomme, että viranomaiset onnistuvat koronapandemian torjunnassa ja pystymme palaamaan olutfestareiden kartalle viimeistään huhtikuussa 2022”, festivaalijohtaja Markku Korhonen kertoo.

Helsinki Beer Festivalin raati valitsi viime keväänä Vuoden Olutravintolaksi hyvinkääläisen Craftersin. Tänä keväänä parasta olutravintolaa ei valita, vaan Crafters saa pitää tittelinsä. Olutravintolat ovat jatkuvien koronarajoitusten vuoksi todella ahtaalla.

”Monet hyvät paikat taistelevat olemassaolonsa ja tulevaisuutensa puolesta. Crafters on järjestänyt virtuaalitastingeja ja myynyt oluita pienestä kioskistaan. Se on osoitus sinnikkyydestä ja halusta viedä suomalaista olutkulttuuria eteenpäin”, Korhonen perustelee.

Serbia pysyy myös seuraavan Helsinki Beer Festivalin teemamaana. Festivaalijärjestäjät kävivät vuosi sitten Serbiassa tutustumassa maan käsityöpanimoihin ja oluisiin sekä sopimassa niiden tuonnista tapahtumaa varten.

”Olemme pitäneet tiivistä yhteyttä serbialaisiin oluentekijöihin. He eivät ole lannistuneet, vaikka koronavirus koettelee ankarasti varsinkin pääkaupungin Belgradin panimoita ja ravintoloita. He odottavat yhtä kärsimättömästi kuin mekin, että pääsisivät esittelemään oluitaan meille suomalaisille”, Korhonen kertoo.

Helsinki Beer Festival on vanhin Suomessa järjestetty oluttapahtuma. Festivaali on järjestetty jo 21 kertaa. HBF:ssä on tarjolla oluita, siidereitä, tisleitä, erilaista suuhunpantavaa, tastingeja sekä elävää musiikkia. Festivaalilla julkistetaan vuoden olut, siideri ja olutravintola.

Lähde: Helsinki Beer Festival tiedote