Helsinki Beer Festival täyttää 25 vuotta ja palaa takaisin pitkän koronatauon jälkeen 14.-15.4.2023.

Suomen pitkäikäisin edelleen toiminnassa oleva olutfestivaali täyttää 25 vuotta! Aikoinaan Helsinki Beer Festivalin ideoivat olutasiantuntija Markku Korhonen, sekä Suomen merkittävimpiin rockkirjoittajiin kuulunut sekä maan ensimmäinen ravintolakriitikko, toimittaja Mikko Montonen.

Ensimmäisen tapahtuman yhteydessä 1998 Helsingin Katajanokalla kiemurteli satojen metrien jono oluesta kiinnostuneiden suomalaisien saavuttua nauttimaan myös muitakin olutmakuja kuin tuolloin suomessa pääasiassa tarjolla olleita vaaleita lagereita. Ensimmäisen vuoden teemaksi valittiin Puolalaiset portterit. Maailman tunnetuin olutasiantuntija ja useiden olut- sekä viskikirjojen kirjoittaja Michael Jackson oli ennen kuolemaansa vuosittainen vieras festivaaleilla.
Vuonna 2015 ennen alkoholilain uudistusta festivaaleilla järjestettiin Tolkku käteen yhteisön ja Olutliiton kanssa suuri alkoholipoliittinen vaalipaneeli jossa vastaajina olivat mm. sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.), kansanedustajat Pekka Haavisto (vihr.) ja Tom Packalén (ps) sekä Euroopan Parlamentin varapuhemies Olli Rehn (kesk.), ex. sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd.).

Helsinki Beer Festivalin tarjontaan on kautta aikain kuulunut myös musiikki ja tapahtumassa on vuosien varrella suuri joukko suomalaisia eturivin artisteja kuten YÖ, Eläkeläiset, sekä Tuomari Nurmion Dumari ja Spuget.

25-vuotisjuhlan kunniaksi festivaali palaa osittain perinteisempään suuntaan ja on valinnut tämän vuoden teemamaaksi Tsekin. Tsekki on kuuluista vaaleista ja tummista lager oluistaan, mutta kuten kaikkialla, myös Tsekeissä tehdään nykyään kaikenlaisia oluttyylejä NEIPAsta SOURiin. Helsinki Beer Festivalin perinteinen oluenkeräysduo Markku Korhonen, sekä Jyrki Peltonen matkaavat jälleen pienten kylien ja vuoristorinteiden pienpanimoihin, paikkoihin jonne suomalainen matkailija harvoin matkoillaan eksyy.

Tavoitteena on keräillä toistasataa tsekkiläistä pienpanimo-olutta, sekä myös muita alkoholi- ja alkoholittomia tuotteita festivaaleilla nautittavaksi. Teemamaa Tsekin olutedustuksen lisäksi festivaaleilla on paikalla kymmenittäin suomalaisia pienpanimoita ja maahantuojia, sekä belgialaisten pienpanimo-oluiden osasto ja ruokakojuja. Muun ohjelman ohessa mm. perinteinen olutbingo, Dartsia, sekä pingistä. Festivaalin yhteydessä valitaan Vuoden Olut ja Siideri, sekä julkistetaan vuoden olutravintola.

Helsinki Beer Festival
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.

Aukioloajat: Pe 14.4.2023 klo 14-17 ammattilaistunnit
Pe 14.4.2023 klo 17-01 yleisötunnit
La 15.4.2023 klo 12-01 yleisötunnit

Lähde: HBF tiedote