Historian suurimmat Lakeuden Panimojuhlat juhlitaan ensi viikonloppuna!

Tulevana viikonloppuna Seinäjoen Rytmikorjaamolla tapahtuu.

Lakeuden Panimojuhlat -olutfestivaalin lauantai myytiin loppuun jo yli kuukausi sitten, ja perjantain lippujakin on jäljellä enää kourallinen. Täten kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että viikonloppuna juhlitaan kaikkien aikojen suurimpia Lakeuden Panimojuhlia 15 juomatoimijan voimin!

panimojuhlat

“Lakeuden Panimojuhlat on tapahtuma, jota tuotantoryhmä on tehnyt suurella palolla sen perustamisesta eli vuoden 2016 tapahtumasta lähtien. Tapahtuma on vuosi toisensa jälkeen koonnut yhteen rennoissa merkeissä panimot, olutharrastajat kuin vasta oluen syvempään maailmaan tutustujat, unohtamatta myöskään niitä jotka tulevat tapahtumaan nauttimaan ihan vain tapahtuman tunnelmasta ja muusta tarjonnasta. Siksi tuntuukin erityisen hyvältä päästä juhlimaan parin vuoden tauon jälkeen Lakeuksien isointa olutfestivaalia täydellä tuvalla!”, kommentoi tapahtuman tuottaja Henri Kangaskorte.

Tapahtumaan tulee maisteltavaksi yli 100 eri juomatuotetta, joiden joukosta löytyy myös lukuisia gluteenittomia oluita. Tarjonnasta löytyy mm. Fat Lizardin Cake Break Imperial Stout, belgialaisen Huyghe Breweryn Delirium Barrel Aged Blonde ja Mallaskosken Panimon uutuus Jeriko Framboise, joka on tammitynnyreissä kypsytetty raikas ja hapan vadelmainen lambic-tyylinen olut. Jeriko Framboise on käytetty Mallaskosken rannasta kerätyllä villihiivalla. Tapahtumasta löytyy oluen lisäksi myös useita muita juomatuotteita, kuten Tornion Panimon Pihlajalonkero, paikallisen Pirulan gin tynnyrissä vanhennettu herukkaviini Pirityinen ja Kyrö Distillery Companyn Kyrö Malt -viski joko sellaisenaan tai drinkkinä.

Laajan juomatarjonnan lisäksi tapahtumassa on tarjolla ravintola Varickon laadukasta katuruokaa sekä monenlaista rentoa ohjelmaa. Lakeuden Panimojuhlien Ohjelmalavalla päästään mm. aistimaan Katariina Ristimäen Panimo Ambient -äänitilataideteosta. Se vie kuulijansa oluen panemisen alkulähteille yhdistellen perinteisiä panimon äänimaisemia ja vaihtoehtoisia instrumentteja. Panimon äänimaisemat käytiin nauhoittamassa Mallaskosken Panimolla. Tapahtumassa on myös mm. olutmaalausta, panimohaastatteluita sekä muuta hauskaa tekemistä, kuten pingistä, videopelejä ja bingoa.

Lakeuden Panimojuhlat perjantaina klo 17.00-01.00 ja lauantaina klo 15.00-00.30. Ennakkoliput perjantaille maksavat 13€, ja lippu sisältää tapahtuman virallisen maistelulasin ja eteispalvelumaksun. Kaikki tapahtuman lauantain ja 2-päivän liput on myyty loppuun.

Lähde: Lakeuden Panimojuhlat

Kuva: Kalle Marjamäki