HJK poistaa käytöstä muoviset oluttuopit

Muoviset oluttuopit alkavat olla menneisyyttä yleisötapahtumissa. HJK ja Kotkamills matkaavat yhdessä kohti roskamuovitonta stadionia. Jalkapalloseura HJK tavoittelee otteluissaan merkittävää hiilijalanjäljen pienentämistä jo tulevalla kaudella.

 

Mies pitelee urheilupaitaa”Tapahtumakenttä on meille tärkeä kohderyhmä. EU:n määräykset tulevat koskemaan tapahtumia joissa juomien tarjoilun on tapahduttava joko kiinteistä astioista tai sitten kierrätettävistä materiaaleista tuotetuista. Meillä myös alkutuotannossa pyritään ekologisuuteen, sillä käytämme puusta kaiken. Meillä on oma saha joka tuottaa puuta rakennustarvikkeiksi. Ylijäävää materiaalia käytämme juuri ekologisten astioiden (kertakäyttöisten juoma-astioiden) tuotannon raaka-aineina”, kertoo Kotkamills Oy:n toimitusjohtaja Markku Hämäläinen (kuvassa).

HJK julkaisi joulukuussa 2019 ympäristövastuuohjelman ja konkreettiset toimenpiteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tavoitteena on pienentää päästöjä vuoden 2020 aikana 20 prosenttia, ja loput päästöistä hyvitetään EU:n päästökaupan kautta. HJK:n tähtäimessä ovat kokonaan hiilineutraalit edustusjoukkueet vuoteen 2025 mennessä.

” Vuoden aikana Bolt Arenalla kulutetaan 150 000 kertakäyttöistä juoma-astiaa oluen, virvoitusjuomien ja kahvin tarjoilussa. Kotkamillsin avulla voimme päästä eroon muovituopeista ja muovipinnoitetuista kupeista ja mukeista”, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Kotkamills Oy:n yhteistyö urheiluseurojen kanssa on jo tuttua, sillä Englannin Valioliigassa pelaava Norwich City FC ilmoitti tammikuussa korvaavansa ensi kauden alusta lähtien kertakäyttöiset muovikupit Kotkamillsin ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla. Myös jääkiekkoliigassa pelaava KooKoo pyrkii vähentämään kotiotteluidensa muovijätettä mahdollisimman lähelle nollaa pääyhteistyökumppaninsa Kotkamillsin kanssa.

pahviset oluttuopitKotkamillsin ja HJK:n yhteistyöstä kerrotaan tarkemmin pakkausalan PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic 2020 -messuilla 11.-12. maaliskuuta 2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Osastolla voi tutustua myös Kotkamillsin kartongista valmistettuihin Dolean kierrätettäviin pilleihin. Sinebrychoff tarjoilee osastolla alkoholitonta olutta Kotkamillsin ISLA® -kartongista valmistetuista kupeista. Kupit on valmistanut kotkalainen Cukca.

Olutposti kannustaa kaikkia toimijoita vastaaviin hankkeisiin!

Lähde: Kotkamills Oy:n tiedote