Honkavuori kultasijalle European Beer Star -olutkilpailussa

Suomelle yksi mitali oluen eurooppalaisessa arvokisassa.

Panimo Honkavuoren Double Doc Emeritus Carelian Strong Ale 8,5 % pokkasi kultamitalimaininnan European Beer Star -olutkilpailussa Doemens -panimoakatemian tiloissa Gräfelfingissä Saksan Baijerissa. Olut palkittiin ”English-Style Strong Ale” -kategoriassa. Kisassa arvioitiin 2395 olutta 71 kategoriassa yli 120 arvioitsijan toimesta. Kussakin kategoriassa palkittiin mitalimaininnoilla vain kulta-, hopea- ja pronssisijat.

etiketti

”Kilpailulla on panimoalalla kovamaine. Hienoa, että saatiin kultaa Suomeen ja vieläpä meille Pohjois-Karjalaan. Suomalainen voitto on merkittävä, se jopa noteerattiin kilpailun omassa lehdistötiedotteessa. Tohtori Honkasen kanssa meillä oli panimoa perustettaessa sellainen ajatus, että tehdään sellaisia oluita, joista pidetään itse. Näköjään niistä on sitten joku muukin tykännyt”, kertoo Panimo Honkavuoren toimitusjohtaja Ville Vuorio.

Kisassa oluet maistettiin sokkona kahden päivän aikana ja ne arvioitiin paremmuusjärjestykseen oluen ulkonäön, vaahdon, aromin ja maun perusteella.

”Double Doc Emeritus on todella maukas, maltaisen makea ja hedelmäinen nautiskelujuoma, enkä yhtään ihmettele, että se valittiin voittajaksi. Kyseinen olut oli Suomen Paras Olut-kilpailussa tänä vuonna sarjassaan toisena ja viime vuonna se sijoittui sarjassaan kolmanneksi. Double Doc Emeritus on kahminut palkintoja myös muissa kansainvälisissä kisoissa, mm. hopeaa European Beer Challengessa 2019 ja kultaa Asia Beer Challengessa 2020”,  kertoo Panimo Honkavuoren myyntipäällikkö Oona Heikkinen.

Lähde ja kuva: Panimo Honkavuori, European Beer Star