Panimo Honkavuori kompensoi hiilipäästöjään kasvattamalla metsää

”Juo honkavuorelaista ja kasvata metsää” on panimon uuden ympäristöstrategian motto.

Panimon omistama metsä on 15-vuotiasta sekametsää ja sen hiilitase on laskettu Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolla. ”Mallinnus on tehty (puuston kehitysennusteita seuraavalla) Motti-simulaattorilla. Mallin komponentteihin sisältyvä epävarmuus on minimoitu eli laskelma on tehty varman päälle. Kyseinen metsäpalsta sitoo hiilidioksidia vähintään 27 tonnia vuodessa”, kertoo metsätieteiden osaston apulaisprofessori Ari Laurén.

Panimo Honkavuoren hiilidioksidipäästöt muodostuivat 2018 lähinnä käymisestä, mäskäyksestä, hiilihapotuksesta, lämmityksestä ja panimon ajoneuvojen käytöstä.

Jani Honkanen ja Ville Vuorio

”Hiilidioksidipäästömme olivat viime vuonna yhteensä noin 13,3 tonnia, eli näiden lukujen perusteella voimme todeta, että toimintamme ei ole ainoastaan hiilineutraalia, vaan se on hiilinegatiivista”, avaa lukuja panimon Jani Honkanen.

Honkavuoren panimoyrittäjät sitoutuvat hoitamaan metsäänsä ilmastonäkökulmasta, puunmyyntituloja ei tavoitella. Panimon yhtenä keskeisenä arvona on ollut toiminnan alusta asti luonnonvarojen kestävä käyttö. Oluen valmistuksessa käytetään tuulisähköä ja jäähdytysratkaisut on tehty energiatehokkaasti mm. uudelleenkäyttämällä vierteen jäähdytyksessä käytettävä kuuma vesi. Ekologisuus on otettu huomioon myös pakkausmateriaaleissa.

Katso Panimo Honkavuoren infovideo täältä.

Lähde ja kuva: Panimo Honkavuoren tiedoite