Humaloidut harharetket: Joni Harju ja viskin ja oluen liitto, osa 1

Viski on hyvää. Olut on hyvää. Aina kahden hyvän yhdistäminen ei ole edes osiensa summa, mutta miten on näiden kahden alkoholin kanssa? Joni Harju esitteli viskin ja oluen yhdistämisen saloja.

Kaksi hyvää ei ole aina osiensa summa. Viskin ja oluen parittaminen on minulle ollut aina vaikea pala: muutamaa onnistunutta paria kohden tuntuu löytyvän tusina vähän sinne päin sopivia makumaailmoja.

Montaa muuta maistelijaa tällaiset epäonnistumiset olisivat voineet saaneet hylkäämään koko idean, mutta Joni Harjulle tämä oli kipinä eteenpäin.

– Täytyy olla olemassa myös se toinen ääripää, Joni kertoo idean synnystä.

Näitä ääripäitä Joni on esitellyt, aisaparinaan Jarkko Nikkanen, viimeisten vuosien aikana ympäri Suomen. Samalla mukaan on tarttunut mukaan aimo annos tietotaitoa viskin ja oluen yhdistämisestä. Tätä tietoutta ammennettiin nauhalle, kun Humaloidut harharetket vieraili Jonin opissa Maistilan panimolla.

Jaksossa käydään läpi viskin ja oluen parittamisen perusteet, muistellaan retropelien huijauskoodeja ja sivutaan myös Maistilan lopettamispäätöstä. Pääset kuuntelemaan jakson allaolevasta linkistä.