Huurteinen: Fat Lizard Track Day Session IPA

Espoolaisen Fat Lizardin oluita ei ole tullut aiemmin Jyväskylässä vastaan, jos ravintolatarjontaa ei lasketa. Panimo on keskittynyt pitkälti vaaleisiin oluisiin ja ipoihin, mutta onpahan heiltä myös pari stouttiakin tullut. Jotkut ovat kritisoineet panimon oluita yksitoikkoisiksi ja itseään toistavaksi ja täytyy sanoa että kovin monipuolisia makuja en ole itsekään panimolta vielä löytänyt. Toisaalta, miksi tehdä erikoisia experimenttejä kun on pari tyyliä hyvin hallussa…

Tiedä sitten johtuuko alkoholilain muutoksesta vai vuodesta 2018 muutenkin, mutta lähikaupoissa oluttarjonta on kasvanut, mikä on todella positiivista. Jyväskylän Mestarin Herkusta löytyi Fat Lizardia ja nappasinkin ostoskoriin heti kun sen spottasin. Koska kyseessä on ensimmäinen kaupasta ostamani Fat Lizardin olut, täytyy se tietenkin myös arvioida. Eka on aina eka.

 • Panimo

  Fat Lizard Brewing Co.

  Fat Lizard Brewing Co.

 • Tyyli

  Session IPA

  Session IPA

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  S-Market Mestarin Herkku

  S-Market Mestarin Herkku

 • Vahvuus

  4.9%

 • Hinta

  4.14€

Väri samean tummanoranssi, vaahtoaa sopivasti. Tuoksussa greipin ja appelsiinin aromeita. Humaloina Citraa ja Columbusta, varmat rapsakat jenkkihumalat lasissa 60 IBUn verran.

Tölkki on tätä uutta, modernia, päästä aukeavaa sorttia. Vaikka tölkissä sanotaan että lasiin kaataminen ei ole tarpeellista, pistän silti osan maistelulasiin, jotta voin tarkistaa kokonaisuuden.

Maultaan Track Day on tasapainoisen maukas, greippisen, appelsiininkuorisen hedelmäinen IPA, jossa katkerohumalat ja hapotus nappaavat myös kivasti tuntumaa loppupuolella. Rento oleskeluolut, jota nauttii mielellään missä milloin onkaan. Itselläni kului hyvin sohvalla telkkaria katsellessa raskaan työpäivän jälkeen.

Hyvärunkoinen, kepeä janojuoma. Ei hirveästi moittimista.

Fat Lizard Track Day Session IPA

Rated 3.5/5 based on 5482 reviews

3.5 Star Rating: Recommended

Kirjoitus Fat Lizard Track Day Session IPA julkaistiin ensimmäisen kerran blogissa Huurteinen.