Huurteinen: Kesäloman startti: arviossa Bryggeri Helsinki Kesäloma

Huurteinen on viettänyt pidempiä taukoja, koska kevät on ollut kiireinen. Nyt on kuitenkin kesäloman aika, joka on hyvä korkata asiaan liittyvällä oluella. Bryggeri Helsinkiä on täällä blogin puolella näkynyt todella vähän, vaikka olen maistanut panimolta jo neljäätoista erilaista olutta. Erityisesti jäi mieleen Rosé, eli roseviinimäinen hapanolut, jonka maistoin Helsinki Beer Festivalissa.

Ruokakaupassa tänään ostoskoriin tarttui Kesäloma sen kummempia ajattelematta. Katsotaan, onko tämä mistään kotoisin.

Etiketti:

Bryggeri Kesäloma on kullankeltainen ja raikkaan kesäinen Pale ale, jonka maussa tuntuvat hunajaiset maltaat ja hedelmäinen humala. Panimomme virkistävä kausiolutuutuus maistuu sellaisenaan ja grillatun kanan kanssa.

 • Panimo

  Bryggeri Helsinki

  Bryggeri Helsinki

 • Tyyli

  American Pale Ale

  American Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

Kesäloma on tyylilajiltaan pale ale. Väri ei kuitenkaan ole kovin kellertävä, vaan enemmänkin pihkaisen samea. Tuoksahtaa epäilyttävästi pilsnerille, maltaiselle, diasetyyliselle, kukkaiselle, hedelmistä tietoakaan. Maultaan olut on ruohoisen puutarhainen, hunajaisen maltainen, mutta hedelmää saa etsiä. Hieman vetinen.

Pullossa ei mainita humalia, mutta jos tämä american pale ale on, tuntuu merkilliseltä että on näinkin pilssimäinen maku.

Ei nyt ihan vakuuttanut. Tuntuu siltä, että tämä on pantu lähinnä massapanimoiden tuotteiden rinnalle siksi koska tarvitaan sesonkiolut, jota kaikki ostaa. Ja mikseivät ostaisi, varsinkin he, joilla alkaa kesäloma.

Tätä nauttisi varmasti eri olosuhteissa nurmella, pihalla, grillatessa tai hyvässä seurassa, mutta ei tämä mikään napakymppi ole. Amerikkalaistyyppisiltä pale aleilta odotan tietynlaista rapsakkuutta ja vähän vähemmän bulkkimaista makumaailmaa. Tästä en sellaista löytänyt.

Juotava perusolut, joka jättää hieman kylmäksi.

Kesäloman startti: arviossa Bryggeri Helsinki Kesäloma

Rated 2.5/5 based on 543 reviews

2.5 Star Rating

Kirjoitus Kesäloman startti: arviossa Bryggeri Helsinki Kesäloma julkaistiin ensimmäisen kerran blogissa Huurteinen.