Huurteinen: Kissa avaruudessa – arviossa Mukia Pale Ale

”Otetaanko mukia?” (sori, oli aivan pakko). Seppälän City Marketista tarttui pienpanimo-olut jos toinenkin matkaan viime käynnillä. Mukia Brewing Brothersin Pale Ale oli yksi pulloista, joiden etiketti vakuutti, enkä miettinyt sen enempiä olutta valitessa. Toinen valintaperuste oli se, että nimestä en ollut kuullut koskaan aiemmin. Pullon kylki osoittaa, että olut on valmistettu Iso-Kallan panimon tiloissa.

Mukia Brewing Brothersista ei löydy hirveästi tietoa, mutta pitkäjänteisellä googlettamisella selviää, että kyseessä porukka, jotka panevat toisten panimojen tiloissa gypsy-tyyppisesti, mutta ei selviä, onko tämä heidän ainoa olut ja jäikö vain kokeiluluontoiseksi. Jyväskylän JAMKin Ideaosuuskunta Inton Instagram-tililtä paljastuu kuitenkin että Inton jäsen Mikko ”Migi” Tammilehto on tehnyt oluen yhteistyössä Nimionin Kososen ja Wedian Kerkkosen ja Tiusasen kanssa. Mutta siihenpä se sitten tyssää. Asiasta enemmän tietävä valaiskoon, oluiden tarinat kinnostavat aina.

 • Panimo

  Iso-Kallan Panimo

  Iso-Kallan Panimo

 • Tyyli

  Pale Ale

  Pale Ale

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.6%

 • Hinta

  ?€

Oranssinkeltainen, samea olut. Jättää mukavasti vaahtoa pinnalle. Tuoksu on raikkaan trooppishedelmäinen, hieman saippuainen. Makumaailma on täyteläinen, hyvin jenkkihumaloitu kokonaisuus. Loistava suutuntuma ruokakaupasta saatavaksi 4,6 % olueksi. Vetisyydestä tietoakaan.

Etiketissä on pelkästään hyviä asioita: kissat ja avaruus. Propsit!

Mystinen avaruusolut, joka maistuu erittäin hyvältä.

Kissa avaruudessa – arviossa Mukia Pale Ale

Rated 3.5/5 based on 5482 reviews

3.5 Star Rating: Recommended

Kirjoitus Kissa avaruudessa – arviossa Mukia Pale Ale julkaistiin ensimmäisen kerran blogissa Huurteinen.