Huurteinen: Solita Intohimo 1.1

Maku Brewingin ja Solitan yhteistyössä valmistettu Intohimo on viime vuonna kehitetty passiohedelmäinen, trooppinen pale ale. Kovaa kasvaua tekevä digifirma Solita on yksi firmoista, joissa voisin kuvitella työskenteleväni, ellen olisi yrittäjä itsekin. Firmassa on tehnyt ja tekee hommia useampi tuttavani, kuten Irssi Connectbotin isä, hakkeri Iiro Uusitalo ja Tuopillinen-blogin olutbloggarikollega Jouni.

En edes tiennyt ensin, että oluesta tulee myös toinen versio, mutta mitä muuta voi odottaakaan loistopanimolta sekä jatkuvasti kehittyvältä yritykseltä. Ensimmäinen Intohimo oli erinomainen, rapsakan maukas chillailuolut. Kuohui liikaa, ja parannettavaa löytyi.

 • Panimo

  Maku Brewing

  Maku Brewing

 • Tyyli

  Pale Ale

  Pale Ale

 • Pakkaus

  Tölkki 330

  Tölkki 330 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  4.7%

 • Hinta

  ?€

Intohimo 1.1 ei ole semanttisesti versioitu, mutta sitäkin edistyksellisempi uudistus. Versiointi antaa ymmärtää, että 2.0 on varmaan tulossa joskus? Tuoksu ei ole paljon kehittynyt, edelleen löytyy kevyttä sitruksisuutta, humalaa ja passionhedelmää. Ehkä hieman tuhdimpi ja täyteläisempi tuoksumaailma kuin aikaisemmassa, jos oikein muistan. Aiempi arvioni kuuluu seuraavasti:

Tuoksussa kevyttä sitruksisuutta, humalaa, passionhedelmää. Hyvin hentoinen tuoksu. Maussa vaaleaa mallasta, sitruksisuutta, passionhedelmää, raikasta humalaa, hieman saippuamaisuutta. Maitokauppavahvuisuus näkyy tässä, eikä tukevaa runkoa oikein olla saatu aikaan, mutta olut toimii varsin hyvin raikkaana chillailuoluena. Sopivassa ”vartin lämpöisessä”, eli vartin huoneenlämmössä seisoneessa 8-10 asteen lämpötilassa oluesta saa kaiken irti. Mausta alkaa erottua hedelmää ja humalaa hieman paremmin, sitrusta, trooppista hedelmää ja erityisesti passiohedelmää.

Vaikka hedelmäisyyttä ja raikkautta oluesta löytyy, on myös jälkipotkussa mukavan kutkuttavaa katkeruutta. Yllättävänkin mukava, haastava olut kaiken kaikkiaan, sillä ”pale ale” -mielikuvat tuovat yleensä helpon, kepeän olutkokemuksen, varsinkin 4,7 prosentin maitokauppavahvuisena.

Tässä samalla maistellessa, löydän piirun verran kehitystä, vaikka vertailukohtaa vanhaan ei toisaalta ole. Hedelmäisyys tulee jotenkin samantien, minkäänlaista kuohumista aiempaan verrattuna ei ole, eikä tämä todellakaan ole yhtä vetinen kuin 1.0. Maut erottuu samantien paremmin verrattuna ensimmäiseen. Tätä joisin milloin vain. Tästä minä nautin.

Erittäin onnistunut pale.

Solita Intohimo 1.1

Rated 4/5 based on 874 reviews

4 Star Rating: Recommended

Kirjoitus Solita Intohimo 1.1 julkaistiin ensimmäisen kerran blogissa Huurteinen.