Huurteinen: To Öl Gose To Hollywood

Kööpenhaminalainen gypsypanimo To Öl on kautta aikojen ollut yksi suosikeistani. En ole maistanut panimolta vielä yhtään huonoa olutta, vaikka yhteensä 16 erilaista plakkarissa. Panimo tekee uniikkia kamaa ja pelkkää laatua, joten aina kun To Ölin olutta löytää, tietää että se on hyvää. Panimolla ei ole omia tiloja, mutta nykyään Kööpenhaminasta löytyy To Ölin brewpub. Lisää panimon tarinasta voi lukea englanniksi panimon omilta verkkosivuilta.

Pidän panimon visuaalisesta tyylistä. Tässäkin oluessa on hieno, minimalistista designiä hyväksikäyttävä etiketti, joka tuo mieleen ysäritelkkarin.

 • Panimo

  To Öl

  To Öl

 • Tyyli

  Gose

  Gose

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  3.8%

 • Hinta

  ?€

Tämä olut löytyi pari viikkoa sitten Alkosta. On muutenkin mahtavaa nähdä, että To Ölin oluita näkee säännöllisesti Alkonkin uutuuksissa. Olut on tyyliltään Gose, eli perinteinen saksalainen, leipzigiläinen suodattamaton pintahiivaolut. Gosen tyypilliset piirteet ovat sitrusmainen happamuus ja vähähumalisuus. Makua on haettu ihan muualta kuin oluen perusainesosista, eli muunmuassa mausteista kuten korianterista.

Tuoksu on sitruunaisen raikas. Mausta löytyy sitruunaa, tuoretta appelsiinia, passionhedelmää, persikkaa, merivettä. Vähän vetinen olut, mutta 3,8 % olueksi yllättävänkin hyvänmakuinen. Goseksi vallan juotava. Jos tyylilaji tykästyttää, suosittelen kokeilemaan.

Raikas, kesäpäivän Gose.

To Öl Gose To Hollywood

Rated 3.5/5 based on 5482 reviews

3.5 Star Rating: Recommended

Kirjoitus To Öl Gose To Hollywood julkaistiin ensimmäisen kerran blogissa Huurteinen.