mainos
mainos

Isle of Raasay -tislaamo julkaisee Distillery Exclusive Edition -mallasviskinsä Suomessa

Tunnettu saariviski Alkon valikoimaan.

Isle of Raasay Distillery Special Release – Sherry Cask Finished Single Malt 2022 Edition 52 % on kevyesti savustettu mallasviski.

”Viski on kypsytetty ensin amerikkalaisissa ruisviskitynnyreissä ja viimeistelty uusissa sherrytynnyreissä. Julkaisu oli itse asiassa tarkoitettu myytäväksi vain tislaamolla, mutta kiinostus on ollut Suomessa suurta ja he lähettivät muutaman sadan pullon erän, jotka lanseerataan Alkossa 20. helmikuuta”, kerrotaan Northern Beverages -yhtiön tiedotteessa.

pakkaus

Isle of Raasay on Skotlannin kohutuimpia uusia tislaamoja. Skyen saaren ja kuuluisan Taliskerin läheisyydellä saattaa olla osansa hypessä, mutta enimmäkseen se johtuu viskintekijä Alasdair Dayn korkeasta ammattitaidosta.

Uusi painos perustuu savuiseen tisleeseen, jonka mäskin on annettu käydä viisi päivää ennen kuin se tislataan kuparissa. 19. syyskuuta 2018 viski pullotettiin amerikkalaisiin 190 litran tynnyreihin, jotka sisälsivät aiemmin Kentuckyn Woodford Reserven ruisviskiä. Lopullinen 12 kuukauden kypsytys suoritettiin sitten 125 litran litran tynnyreissä, joissa oli Oloroso ja Pedro Ximénez sherryä. Viski on pullotettu marraskuussa 2021. Viskin maussa ja aromissa on aromaattista savuisuutta pippurisuutta, jota tasapainottavat tummat makeat hedelmät, kuten rusinat ja viikunat, mutta myös muskottipähkinä ja neilikka. Jälkimaussa on ripaus suolaisuutta ja paahdettuja pähkinöitä.

saarimaisema

• Ohralajike: Smoky Concerto, 48 ppm

• Hiiva: Distillers’ Yeast

• Ulkonäkö: Luonnollinen väri, ei kylmäsuodatettu

• Vesilähde: Isle of Raasay Distillery Source – Tobar na Bà Baine

 

Lähde ja kuva: Northern Beverages