Taiteilija Jani Tolin teki Karhulle uuden etikettikuvituksen

Jani Tolin on pitkän uran taiteiden ja kulttuurin parissa tehnyt kovan tason ammattilainen, jonka genre raja-aitoja rikkova tyyli tunnistetaan. Työ ja rakkaus taiteisiin on vienyt Tolinin tuotteliasta uraa ympäri maailman. Harva taiteilija on uskottava hänen laillaan niin ylä- kuin alakulttureissa. Hänen viimeisin työnsä on Karhun ruis IPA:n etikettikuva

Vaikka uusi Karhuperheen juoma on vielä tuloillaan, Olutposti tapasi pikaisesti uutuustuotteen kuvituksesta vastanneen taiteilijan.

Miten päädyit ulkoasussa kyseiseen ratkaisuun?

”Minulta tilattiin urbaanilla fiiliksellä varustettu karhukuvitus ja tilaajan kanssa tulimme siihen tulokseen että tyylilleni ominaisen rakeisen kuvan seuraksi sopisivat kuvitteelliset saumat ja repeämät, ikäänkuin kuva olisi hieman huolimattomasti kasattu useasta julisteesta ja liisteröity seinään.”

Tilaaja antoi kaiketi sinulle taiteellista vapautta, koska uusi ulkoasu poikkeaa aika paljonkin totutusta Karhulogosta? Aikamoista kunnioitusta sinua kohtaan osoittaa myös se, että nimikirjoituksesi päätyi valmiiseen tuotteeseen

”Tuotepakkauksen design on raikas ja brändin tyypillisestä mustasta väristä poikkeava. Nimikirjoitukseni päätyminen pakkaukseen tuli pienenä yllätyksenä.”

Miten tuotedesignin tekeminen eroaa vaikkapa taulun maalaamisesta?

”Designiin yhdistettävän kuvituksen tekeminen on monella tapaa erilaista kuin henkilökohtaisen taulun maalaaminen. Painotekniset rajoitteet ovat läsnä, sekä tietenkin asiakkaan briiffi ja sen noudattaminen.”

Jani Tolin

 

Artikkelin kuvat Janin Tolinin FB-sivuilta