Jaskan Kaljat: Blogini seuraajien Tallinnan matkailuvinkit

Kyselin Facebookin ja Twitterin kautta vinkkejä, että missä kannattaisi Tallinnassa vierailla ja vinkkejä/kommentteja tuli lähes 100. Keräsin näistä kasaan tämän jutun, jotta näistä vinkeistä voisi olla kaikille hyötyä. Itse en tässä vaiheessa kommentoi, että ovatko vinkit hyviä vai huonoja, koska en ole niissä käynyt. Uskon kuitenkin, ettei minun blogini seuraajat huonoissa paikoissa käy.

Jutussa olevat kommentit eivät ole kaikki omia ajatuksiani, vaan lukijoideni ja osan olen poiminut myös Internetistä. En ota vastuuta asiavirheistä. Vinkkejä tuli paljon, joten rajasin kohteet niin, että sijaitsevat maksimissaan 4 km päässä Tallinnan satamasta.

Jokaisesta vinkistä on kerrottu lyhyesti mikä tämä paikka on. Sen lisäksi olen laittanut paikan osoitteen. Osoitetta klikkaamalla ohjaudut Google Mapsiin ja näet sen paikan kartalta. Laitoin myös paljon on etäisyys satamasta jos kohteeseen menee kävellen. Kilometrimäärää klikkaamalla saat reittiohjeen satamasta kyseiseen kohteeseen.

Listasin tähän juttuun yhteensä 14 paikkaa, joissa kannattaa Tallinnassa käydä.
Tässä linkki karttaan, johon kaikki paikat merkittynä.

Koht Pothouse

Mikä: Olutkauppa ja olutravintola, jossa sisäpihalla äärimmäisen sympaattinen terassi oluthanoineen.

Osoite: Lai 8, 10133 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 2,2 km

Põhjala Tap Room

Mikä: 24 oluthanaa, jossa Põhjalan omia oluita, mutta myös tuotteita muiltakin panimoilta. Põhjala Taproom on varmasti yksi parhaista ruokamestoista ja tätä suositeltiin allekirjoittaneelle, että varmasti minun mieleeni.

Osoite: Peetri 5, 10415 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 3,1 km

Põhjala Tap Room (Kuva: Ville Vuorinen)

Uba ja Humal

Mikä: Uba ja Humal on olut- ja kahvikauppa. Laaja ja laadukas valikoima oluita lähellä satamaa. Tiloista löytyy myös Taproom.

Osoite: Võrgu 3, 10415 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 1,5 km

F-Hoone

Mikä: Telliskiven alueelle: F-Hooneella erinomaiset eväät kohtuuhintaan ja jatko-oluet Pudel-barissa kulman takana. Yksi Tallinnan ruokakulttuurin ilmiöistä.

Osoite: Telliskivi 60a, 10412 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 2,9 km

Pudel Baar

Mikä: Olutpub, jossa asialliset hinnat ja hyvä olutvalikoima.

Missä: Telliskivi 60a-5, 10412 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 3,0 km

taptap

Mikä: Pullokauppa, josta saa myös hot dogeja, joita inspiroi tanskalainen katuruokakulttuuri. Valikoimasta löytyy noin 230 pulloa ja hanoissa kuusi olutta. Hanaoluita voi ostaa mukaan growlereissa tai vaikka tölkissä, koska heiltä löytyy tölkityskone.

Osoite: Rotermanni 2-10111, 10111 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 1,9 km

FLAMM

Mikä: Flammkucheneihin erikoistunut ravintola. Ruokajuomana toimii viinit ja tällä ravintolalla on hyvä valikoima viinejä edulliseen hintaan. Jos joku viini miellyttää sinua, niin voit ostaa sellaisen myös mukaasi.

Osoite: Rotermanni 2, 10111 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 1,8 km

Fotografiska Tallinn

Mikä: Tukholmasta lähtöisin oleva valokuvamuseo. Täältä löytyy näyttely- ja tapahtuma-alue, kahvila, ravintola ja valokuvataidemyymälä.

Osoite: Telliskivi 60a-8, 10412 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta: 3,1 km

Patarein Vankilamuseo

Mikä: Patarein vankilassa sijaitseva museo, jossa tällä hetkellä menossa vuoden 2019 lokakuun asti kestävä ”Kommunismi on Vankila” –näyttely. Näyttelyalue kattaa noin 1200 neliömetrin suuruisen alueen.

Osoite: Kalaranna 28, 10415 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 2,1 km

Kiek in de Kökin linnoitusmuseo

Mikä: Linnoitusmuseo, jossa on Baltian maiden mahtavin tykkitorni Kiek in de Kök (rakennettu vuosina 1475 – 1483). Museossa pääset tutustumaan Tallinnan kehitykseen, kaupungin puolustusjärjestelmien historiaan ja sotatapahtumiin.

Osoite: Komandandi tee 2, 10130 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 2,7 km

VLND Burger

Mikä: Hampurilaisravintola. Lukijan kommentti ”Pikkusia burgereita, mutta ihan jäätävän hyviä.”— 

Osoite: Kopli 1, 10412 Tallinn, Viro— 

Etäisyys satamasta kävellen: 2,4 km

One Sixty

Mikä: Ravintola, mikä on erikoistunut savustettuihin ja BBQ-ruokaan. Nimi viittaa siihen, että valmistavat ruoat 160—°F –lämpötilassa.

Osoite: Telliskivi 62, Tallinn, 10412 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 2,7 km

Kaja Pizza Köök

Mikä: Pizzeria, jonka olen monestakin lähteestä lukenut olevan Tallinnan paras. Pizzat valmistetaan napolilaisessa pizzauunissa, jossa lämpötila on lähes 500 astetta.
Lukijan kommentti: ”Telliskivessä oli myös huikea pizzeria, Kaja Köök. Kunnon napolilainen uuni oli tulilla, ja pizza oli helvetin hyvää. Taikinaa tehdään vain tietty määrä per päivä, joten jos haluaa evästä, niin kannattaa suhteellisen aikaisin olla liikenteessä.”

Osoite: Õle 33, 10319 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 3,7 km

Kaja Pizza Köök (kuva: Ville Järvinen)
Kaja Pizza Köök (kuva: Ville Järvinen)

Beer House

Mikä: Panimoravintola, josta löytyy valikoimasta 7 erilaista omaa olutta. Ruokalista melko laaja ja monipuolinen. Lukijan kommentti: ”Erinomainen ruoka, hieno ja viihtyisä paikka. Tekevät useita laatuja oluita itse. Sieltä saa pikkulaseissa usean oluen tastingsetin, joten siitä ei ole turhan tukossa jos vielä haluaa kävellä kaupunki kierroksen.”

Osoite: Dunkri 5, 10123 Tallinn, Viro

Etäisyys satamasta kävellen: 2,3 km

Noiden vinkkien lisäksi kannattaa tsekata mm.

Sooloiluja –niminen sivusto, jossa on kattava tietopaketti matkailuun Tallinnassa

Kiitoksia kaikille vinkeistä!!