Jaskan Kaljat: Braxzz Our Session IPA 0,2 % & Our Porter 0,0 %

Braxzz Our Session IPA 0,2 % & Our Porter 0,0 %

Minulle lähetettiin paketti Hollannista asti ja tämä kyseinen paketti sisälsi kaksi uutta olutta uudelta panimolta. Braxzz on hollantilainen käsityöläispanimo, jonka oluet valmistetaan pääasiassa Saksassa. Panimon on perustanut hollantilainen ja brittiläinen porukka, johon kuuluu mm. yksi vanhimpia panimoperheitä koko maailmassa. Braxzz keskittyy kehittämään alkoholittomia oluita.

Tuosta jäi itselleni muutamia kysymysmerkkejä, mutta kyllähän kieltämättä alkoholittomat oluet kiinnostavat ja lähinnä jos löytyisi sellaisia, joita voisi juoda irvistelemättä. En nyt muista kuka kansanedustaja ym. joskus sanoi, että jos tykkää oluen mausta, niin miksei sitten juo alkoholitonta olutta. Tarkoitti myös samalla sitä, että olutta juodaan ainoastaan alkoholin takia. Tuollaiset ajatukset voi jättää sanomatta, jos ei tiedä asioista yhtään mitään.

Mennäänpäs sitten näiden kahden oluen kimppuun. Ensimmäisenä maistoon otan Braxzz Our Session IPAn, jossa alkoholia 0,2 %.

Braxzz Our Session IPA 0,2 %

Panimon antamat tiedot:
”Session ales go back to the days when workers were allowed to drink on the job during sessions, or breaks. This required a lighter beer than your everyday stout or porter.

Our session IPA is light coloured and crispy with a full bodied hop profile, without being too bitter in aftertaste. You can smell and taste fresh citrus flavours and exotic floral elements, with a remote herbal top note. our session IPA contains only 0.2% alcohol.”

Fiilikset:
Tuoksu on makeahkon karamellinen, kukkaniittyinen ja taustalla simaa. Alkoholittomaksi olueksi tuoksu on ok. Jos normaali Session IPA tuoksuisi tältä, niin jäisi juomatta. Tässä tietysti pitää huomioida, että nämä ovat aivan kaksi eri maailmaa.

Maultaan vahvan greippinen. Greippinen sitruksisuus jää pyörimään suuhun pitkäksi aikaa. Makeaa karamellisuutta huomattavasti mukana. Rungosta emme nyt lähde puhumaan ollenkaan. Samaa tiettyä pistävyyttä, kuin aikaisemmissa holittomissa Ipoissa, mutta Our Session IPA menee kyllä helposti matala-alkoholisten Ipojen kärkisijalla. Pistävyys ei kokonaisuudessa häiritse. Ei tämä tule kyllä korvaamaan minulta normi Session Ipoja, mutta alkoholittomana tai siis 0,2 prosenttisena oluena oikein mukava juoma.

Sitten on vuorossa Our Porter 0,0 %. Tämä kyllä kiinnostaa aivan hemmetin paljon. Ensimmäistä kertaa maistossa täysin alkoholiton Portteri. Jännittää ja samalla hieman jopa pelottaa.

Braxzz Our Porter 0,0 %

Panimon antamat tiedot:
”Porters are based on a 18th century London beverage which was popular with the street and river porters. Porters were aged in barrels to create a deep and rich taste.— 

Our Porter is dark coloured and aromatic. You can taste strong espresso and chocolate flavours with hints of date and figs, supported by a light caramel note and a faint bitterness in the aftertaste. our porter is 100% alcohol-free.”

Fiilikset:
Tuoksultaan kevyen paahteinen ja vahvan kahvinen. Tuoksusta ei kyllä pääse sanomaan, että kyseessä olisi täysin alkoholiton olut. Kevyt tämä on muttei mitenkään eroa jostain 4,7 % Portterista. Tyylikästä tyylissään!

Ensifiilikset ovat kieltämättä häkellyttävät ja erittäin positiivisella tavalla. Voimakkaasti humaloitua kevyttä Portteria. Rungon puuttuminen kyllä ilmenee vähitellen, mutta tämä olut toimii tyylissään loistavasti. Vahvaa kahvisuutta ja tummaa hedelmää. Braxzz Our Porter on ehdottomasti paras alkoholiton olut, mitä olen maistanut. Kerrankin sellainen alkoholiton olut, jonka mielellään joi.

Yhteenvetona:
Braxzz lataa olutmarkkinoille kaksi mielenkiintoista ja miellyttävää alkoholitonta olutta. Our Session IPA oli toimiva IPA nollan prosentin paikkeilla. Our Porter taas oli kyllä erittäin hyvä täysin alkoholiton olut. Portterin piirteet hyvin huomioiva olut ilman alkoholia. Toivottavasti saadaan Suomen markkinoille, koska varmasti moni tulee tykkäämään.