Jaskan Kaljat: Dogma Hoptopod IPA

Dogma Hoptopod IPA

Serbia on olutmaana itselleni täysin tuntematon. Siihenkin sivistyksen aukkoon tuli kerralla korjaus, kun sain käsiini Dogma Breweryn India Pale Alen nimeltään Hoptopod. Pullollisen serbialaista IPAa minulle toi blogiani seuraava olutharrastaja nimeltä Valtteri. Hän oli käynyt tyttöystävänsä kanssa kesälomareissulla mm. Serbiassa. Siellä oli ollut suuri oluttapahtuma, jossa kahden päivän aikana n. 50 000 kävijää. Tapahtumassa oli tarjolla suurien panimoiden massalagereita ja myöskin pienempien panimoiden herkkuja. Tunnelma oli ollut hyvin eurooppalaista ja sivistynyttä. Ei minkäänlaisia anniskelukarsinoita, sisäänpääsy ilmaista ja ikäraja tuli vastaan vasta alkoholijuomia ostaessa.

Dogma Brewery sijaitsee Belgradissa ja Valtteri vakuuttui niin paljon heidän IPAstaan, että halusi tuoda myös minulle pullollisen. Suuret kiitokset pullosta ja otan sen nyt arviointiin.

Panimo: Dogma Brewery

Maa: Serbia

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,5 %

Katkerot: 58 EBU

Fiilikset:

Tuoksu on täynnä sitrusta ja yrttisyyttä. Mallasosasto simppeliä ja antaa humaloinnille suuren roolin onnistuen siinä. Mangoa ja havuisuutta. Tuoksu lupaa paljon.

Maultaan hedelmäinen. Tasapainoinen erittäin hyvänmakuinen IPA ilman turhia kikkailuja. Yrttistä vetoa ja vähitellen tulee esiin greippisyyttä. Mallaspuolelta tulee esiin pientä makeutta.—  Erittäin laadukas IPA ja yksi parhaista pitkään aikaan.

Mistä: Saatu

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50