Jaskan Kaljat: Fat Lizard All Out IPA

Fat Lizard All Out IPA

Heitin reissun Espooseen ja nyt hallussani on mukava satsi erilaisia Fat Lizardin oluita. Kävin Sellon K-Citymarketissa ja Konalan K-Supermarketissa poimimassa lihavat liskot talteen. Aloitetaan näiden oluiden läpikäynti tällä All Out IPA:lla, joka on 5,5 % viidellä humalalla ja kuudella humaloinnilla valmistettu gluteeniton IPA.

Panimon sivuilta:
”A light bodied, intensively hopped all-night IPA for serious hop-heads. Despite the low alcohol content, this beer packs more hops than most double-IPAs! Hopped using six different hopping methods.”

Panimo: Fat Lizard Brewing Co.

Panimon sivut: www.fatlizard.beer/wordpress/beers/

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 55 EBU

Humalat: Simcoe, Columbus, Warrior, Amarillo ja Cascade

Fiilikset:
Tuoksu on kliininen ja sitruspainotteinen. Tuoksussa ei tarjolla mitään ylimääräistä, mutta kertoo sen että humalaa on luvassa! Greippinen ja havuisa olut, jossa tuoreus iskee tarjoillen miellyttävän aromin. Tällaista sen pitää olla!

Maussa lähdetään liikenteeseen kirpeällä sitruksisuudella, joka muuttuu vähitellen hieman pehmeämpään trooppiseen hedelmäisyyteen. Hedelmäkarkkinen. Laadukas ja puhdas maistuva IPA ja vieläpä gluteeniton. All Out IPA antaa humaloiden hoitaa homman ja mallasrunko nätisti pitää paketin kasassa.

Tällaista olutta voisi juoda milloin vaan, koska tässä yhdistyy laatu, hyvä maku, juotavuus ja vieläpä IPA:n yksi tärkeimpiä elementtejä eli tuoreus. Loistavaa työtä Espoon liskopanimolta.

Mistä: K-Citymarket Sello (Espoo)

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50