Jaskan Kaljat: Iloliemi – Ilosaarirockin Luomupils

Iloliemi – Ilosaarirockin Luomupils

Kesän paras viikonloppu lähestyy kovaa vauhtia, vaikka ulkoilma näin toukokuun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen yrittää näyttäytyä melko talvisena. Kesän parhaalla viikonlopulla tarkoitan Joensuun omaa ylpeyden aihetta eli Ilosaarirockia. Ilosaarirock on Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali ja itsekin olen siellä ollut rokkailemassa kymmenkunta kertaa. Nyt tässä juuri pohdiskelen, että olisiko tänä vuonna taas aika lähteä rokkaamaan Joensuun Laulurinteen ympäristöön. Tapahtumasta on itselläni hyviä muistoja ja on sieltä myös hataria muistikuvia. Hauskaa on joka tapauksessa aina ollut.

Nyt sitten mennään tämän oluen pariin. Oluen nimi on Iloliemi ja sen on valmistanut joensuulainen Panimo Honkavuori. Olut on tyyliltään Pils ja se on valmistettu luomuraaka-aineista ja tuulienergialla. Prosentteja löytyy 4,5:n verran. Etiketin on piirtänyt Jusa Hämäläinen, joka on mielestäni ansiokkaasti taltioinut Ilosaarirockin fiilikset pullon kylkeen. Sitten otankin oluen testiin ja katsotaan miten iloinen liemi on tiedossa.

Panimo: Panimo Honkavuori

Maa: Suomi

Tyyli: Pils

Voltit: 4,5 %

Fiilikset:

Tuoksussa on selkeää ruohoisuutta. Rapsakka ja taustalta viljapeltoinen Pils. Hedelmäinen.

Olut kaatuu suuhuni ja ensimmäisenä tunnen mallaspainotteista viljaisuutta, joka vähitellen rupeaa taittumaan rapsakaksi ruohoisuudeksi. Kuitenkin reiluhko maltaisuus vetää humalointia hieman taka-alalle. Jälkiliuku asteittain liian kevyt, muttei mitenkään häiritsevällä tavalla. Ei yllä aivan tyylilajin kärkisijoille, mutta erittäin toimiva tapaus. Saisi olla kyllä hieman rapsakampi.

Pystyn ulkona olevasta viileästä ja kolkosta säästä huolimatta kuvittelemaan itseni siemailemassa tätä olutta Ilosaarirockissa kuunnellen jotain erittäin menevää musiikkia. Siinä siemailen olutta musiikin tahtiin, koska minähän en perkele tanssi.

Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50